Историята на Edna смела жена

Историята на Edna смела жена
Снимка: netinfo

Туриа Пит е 25-годишна австралийка, която на пръв поглед има всичко, за което може да мечтае на тази възраст. Като започнем от стабилната ѝ връзка с привлекателен и обичащ я мъж, високоплатената работа на минен инженер и нейната красива визия, носеща ѝ допълнителни доходи като модел.

За съжаление тази идилична ситуация се променя драматично през септември 2011 г., когато Туриа се записва като участник в 100-километров маратон в региона на Северозападна Австралия. Заради лошата организация на спортната проява никой не предупреждава бегачите за разразилия се пожар, горящ със страшна сила, пресичайки трасето. Уви, Туриа и още няколко маратонци попадат в адовия огнен капан и едва оцеляват.

Оказва се, че Туриа е най-тежко пострадала с близо 70% изгаряния по цялото тяло. За да се справи организмът ѝ с ужасяващата болка, лекарите я поставят в изкуствена кома за две седмици, а сумарно Туриа прекарва 864 дни в болница, през които претърпява над 100 пластични операции.

През целия възстановителен период приятелят ѝ Майкъл е неотлъчно до нея, а духът на Туриа остава непоклатим и нито за миг не я предава, за да се завърне още по-силна към живота, макар че жестоките белези по лицето и тялото ѝ ще оставят визуален отпечатък до края на нейния живот.

Днес, три години по-късно, Туриа живее по-активно и смислено отвсякога, плува, кара колело, пише статии, има издадена биографична книга, участва в различни конференции, посветени на хора, пострадали от изгаряния.

"Не се връщам назад, а гледам напред и искам оттук нататък да изпитвам само положителни емоции. Има много физически красиви жени, които обаче са толкова неуверени в себе си. Затова ще се постарая с моя пример да им дам кураж, за да не се предават, да превъзмогнат страховете си и да постигнат своите цели и мечти", разкрива Туриа.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти