Искра Лорънс – момичето, на което вече не се присмиват

Искра Лорънс – момичето, на което вече не се присмиват
Снимка: netinfo

Тя е Искра Лорънс – момичето, което се наложи в модната индустрия не със слабата си фигура, а с пищните си форми.

Момичето, което е чуло неведнъж, че не може да е модел и не трябва да ходи с прилепнали дрехи. Момичето, чийто агент преди шест години казва, че тя никога няма да работи в Ню Йорк. 

Момичето, на което се присмиваха...

Вижте повече снимки на Искра и нейните форми в галерията ни ТУК

Днес 27-годишната британска манекенка Искра Лорънс, която носи дрехи с размер 42-44 , е световноизвестна и търсен модел.

С 4 милиона последователи в Instagram, Искра Лорънс е лице на марката за бельо Aerie, създадена от производителя на прет-а-порте "Америкън ийгъл", и дефилира по време на Нюйоркската седмица на модата.

Тя си припомни, че преди шест години лондонски агент ѝ се присмял, като ѝ казал, че никога няма да ѝ предложат да работи в Ню Йорк. Лорънс сега възнамерява да се възползва от известността си, за да се бори срещу диктата на модата, която налага недостижими за повечето жени стандарти.

Искра Лорънс отказва снимките ѝ за клиенти да бъдат ретуширани.

Вижте повече снимки на Искра и нейните форми в галерията ни ТУК

 

Another one 📷 @jbadou

A post shared by i s k r a (@iskra) on

"Формите не са дефекти, а част от тялото“, отбеляза манекенката. „Просто бяхме убедени от обществото и медиите, че това е проблем. Всеки ден в социалните мрежи получавам послания от момичета, че съм им помогнала да избегнат хранителни смущения и да се справят със самоубийствени мисли".

За Лин Уебър от бранда "Марина Риналди", който предлага облекла с размер над 40, социалните мрежи осигуряват по-демократичен начин за комуникация и представяне на различни типове жени.

Във Великобритания 57 на сто от жените са с наднормено тегло, а в САЩ - 63 на сто, сочат данни на Световната здравна организация, цитирани от БТА. Средният размер на американката 46-48.

Може би поради тази причина в миналото пренебрегвани в света на модата, жените със закръглени форми вече се появяват на модни подиуми и участват в дефилета на някои модни къщи, като получават подкрепа от социалните мрежи.

 

🦋 . . 📷 @jbadou #NOretouching

A post shared by i s k r a (@iskra) on

Вижте повече снимки на Искра и нейните форми в галерията ни ТУК

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти