Йоанна Темелкова за женската емоционалност и истините в театралните постановки

На 5-ти декември се проведе четвъртото от поредица специални събития на Edna.bg - "Историите на Edna жена: Сценарият на живота". Събитието събра едни от най-популярните и обичани актриси в България - Стефания Колева, Милица Гладнишка и Йоанна Темелкова. Днес още веднъж ще повдигнем завесата, за да ви споделим какво имаха да кажат специално за Edna.bg прекрасните дами, които направиха това събитие толкова незабравимо, забавно и вдъхновяващо. 

Пред камерата на Edna.bg застана Йоанна Темелкова, която ни разказа в ексклузивно интервю за емоционалността на жените, най-трудната роля в актьорската ѝ професия, истините от живота в постановката ,,Аз и ти, преди ние” и още любопитни неща.  

***

Попитахме я за това дали в актьорската професия емоционалността, която е типично женска черта, е от плюс или по-скоро в минус, на което тя отговори следното: 

,,В актьорската професия ако нямаш емоция, доста трудно би могъл да се справиш с тази работа, защото трябва да вадиш от себе си едни неща, които трябва да изглеждат истински. Без емоция това много трудно би могло да стане. В това ни е чара пък на жените. Ние сме си емоционални, имаме какво да кажем, имаме какво да покажем. Мъжете да се оправят”. 

йоанна темелкова
Снимка: Личен архив

Повдигнахме и темата за ролята, която е оставила най-дълбок отпечатък в нея. Тя посочи тази, с която е дебютирала в София - Луиза в ,,Коварство и любов”. За нея е било изключително тежка, емоционална и трудна роля. Йоанна смята, че сега със сигурност би я изиграла по-добре, защото в онзи момент се е борела с цялото си същество, което я е изтощило.

йоанна темелкова
Снимка: Личен архив

 

Екипът на Edna се позаинтересува относно това каква щеше да бъде сега Йоанна Темелкова, ако не беше станала актриса. 

,,Сто процента или психотерапевт, или криминален следовател”, отговори тя. 

йоанна темелкова
Снимка: Личен архив

На въпроса относно това кое е най-важното нещо, което ние, жените, трябва да се вдъхновяваме една друга, актрисата отговори: ,,Може би с това, че трябва да стремим да не да си подражаваме, а да заживеем по начин, по който на нас ни харесва." 

Йоанна Темелкова и "Историите на Edna жена: Сценарият на живота"

Какво още разкри пред нашата камера Йоанна Темелкова - научете от видеото по-горе. 

Първи кадри от "Историите на Edna жена: Сценарият на живота"

Благодарим на Lilly Drogerie и JTI, с чиято подкрепа се случва това вдъхновяващо събитие!

 

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти