Яна Маринова: ,,Когато си мислех, че всичко е потънало, се възродих наново“

В ,,Събуди се“ по NOVA гостува актрисата Яна Маринова, която говори за човешките ценности, домашното насилие и творчески ѝ проекти.

В началото на разговора актрисата разказа повече за нейния син: ,,Той много се вълнува от войните и не остава безразличен. Знам, че звучи наперено, но все едно е наследил бунта към несправедливостта, който имаме всички в нашето семейство. За да даваш добро, за да правиш всички неща, които те правят известен, популярен, харесван, готин, обикновено стои много труд зад това“.

,,Старая се да съм по-спокойна, да не се свивам и да приемам това, което съм заслужила. Започвам да разбирам, че хората, които кривват от пътя и правят компромиси с всички човешки ценности, нямат съвест и минават без трупове. Тези, които се борят и плащат за грешките си, срамуват се и искат да се надскочат, в сравнение с грешките на злите, изглеждат нелепо. Трябва да се научим да посочваме злото и да се научаваме да бъдем минаващи със самочувстиве е хладнокръвие през ситуациите.“, каза тя.

Яна Маринова сподели, че е сключила сделка с този отгоре и си е казала, че всички неща, които са се случвали в семейството ѝ, всички грозни тайни трябва да бъдат платени. Според нея всичките ѝ залитания по кривия път са били защото е нямало кой да я подкрепи, да ѝ помогне.

,,Малко хора разбират истинския смисъл на религията. Всичко се връща. Вярвам, че всички го знаят от личния си опит. Злите и недостойните просто решават, че няма проблем децата им да страдат, внуците им да страдат, да виждат разруха. Те нямат съвест, не го чувстват като проблем, живеят си спокойно. Ако се опитваме да се борим с тях, трябва да придобиваме хладнокръвие, но да не губим съвестта си“, каза още актрисата.

За Яна Маринова това е била много утвърждаваща година. Когато си е мислела, че всичко е потънало, се е възродила наново.

,,Не мога да уча сина си, че няма дума “не мога“, ако аз сама не се издърпвам за косата. Това да бъдеш усмихнат и ведър е важно нещо, защото в България много качествени хора са се отчаяли. Трябва да не ни е страх да се борим и да изпитваме болката“, допълни тя.

,,От 15-20 години говоря за домашното насилие, затова направих и филма ,,Игра на доверие“, който е свързан с моята лична история. Преди бях недорасла и не знаех как да комуникирам нещата, затова получавах много подигравки. Вярвам, че благодарение на социалните мрежи и Интернет може по-лесно да се посочва и показва насилието. Трябва някой да го убият или да го нарежат, за да избухнат всички. Трябва да мислим как да възпитаваме дъщерите и синовете си“. Това каза актрисата по темата за домашното насилие и случилото се с Дебора.

Яна Маринова прикани зрителите да гледат постановката ,,Любовни писма“, която е със сериозно послание.

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти