Грандиозен исторически успех за България: Кристиан Костов донесе II място на страната на "Евровизия"

Грандиозен исторически успех за България: Кристиан Костов донесе II място на страната на "Евровизия"
Снимка: netinfo

Кристиан Костов завърши на престижното второ място в тазгодишния конкурс "Евровизия".

17-годишният талант представи България с песента "Beautiful Mess" и беше изпратен от публиката с бурни аплодисменти.

Той излезе на сцената във втората част на конкурса под номер 25. Младият талант, финалист в четвъртия сезон на шоуто X Factor, се изправи в равностойна конкуренция с представители на още 25 държави: Украйна, Франция, Германия, Италия, Испания, Великобритания, Молдова, Азербайджан, Гърция, Швеция, Португалия, Армения, Австралия, Полша, Кипър, Белгия, Беларус, Хърватия, Унгария, Дания, Израел, Румъния, Норвегия, Холандия и Австрия.

Още със старта на гласуването България се изкачи в челото на класацията до второто място след Португалия. От гласовете на националните журита в 42-те гласуващи страни страната ни събра 278 точки. От зрителите българската песен получи 337 точки. Най-високата оценка - 12 точки, страната ни получи от Македония, Норвегия, Естония и Беларус. Ние дадохме нашите 12 точки на Австрия.

Снимка: netinfo

На първо място се изкачи Португалия с 382 точки, а трета остана Швеция с 218 точки.

В последните дни утвърдени имена в българската музика подкрепиха и агитираха чрез своите профили в социалните мрежи за Кристиан Костов. Сред тях са Поли Генова, Михаела Филева, Люси Дяковска, Михаела Маринова, Мариана Попова, Орлин Павлов и Мария Илиева. Дони публикува клип с призив, в който пожелава „на 13 май да плачем от радост с победата на Кристиан Костов”.  



По-рано талантливият изпълнител призна, че мечтае "единствено да вземе престижния трофей и да го донесе на всички българи".

България вече получи две признания от конкурса в Киев. След гласуване на журналистите в пресцентъра на Евровизия, получихме две награди - за най-добри специални ефекти и най-добра сценична концепция и присъствие, съобщи БНТ.



Кристиан Костов изведе България на финала на Евровизия 2017 за трети път в историята на участието на страната ни в конкурса.

Елица Тодорова и Стоян Янкулов постигнаха първия успех за страната ни с пета позиция през 2007 г., а миналата година Поли Генова се пребори за престижното 4-то място в крайното класиране.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти