Горд принц на 40: принц Уилям празнува с важна кауза и духа на Даяна

Честит 40-и рожден ден, принц Уилям!

Малко след тържествата по повод 70-ата годишнина от възкачването на престола на британската кралица Елизабет Втора, Великобритания отново празнува. Вторият в списъка по унаследяване на короната, принц Уилям, синът на принцеса Даяна и на престолонаследника принц Чарлз днес става на 40 години.

Само ден преди празникът, Уилям сподели, че се чувства  „изключително щастлив“ да бъде кралска особа в специално издание на The Big Issue.

Бащата на три деца написа откровено изказване, след като по-рано този месец излезе на улицата в подкрепа на благотворителната организация за борба с бездомността.

„Считам се за изключителен късметлия, че имам роля, която ми позволява да се срещам с хора от всички сфери на живота и да разбирам цялата им история - каквато и да е тя.

Това е привилегия, която много от нас, заети с дните си, не винаги могат да си позволят.

Затова, от своя страна, се ангажирам да продължа да правя каквото мога, за да осветя този разрешим проблем не само днес, но и през следващите месеци и години.“

Уилям също така отдава почит на майка си принцеса Даяна, която похвали, че го е насърчила да помага на нуждаещите се, и обеща да направи същото за децата си - принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи.

Той добави: „Надявам се да заведа Джордж, Шарлот и Луи, за да видят фантастичните организации, които вършат вдъхновяваща работа в подкрепа на най-нуждаещите се - точно както майка ми направи за мен.“


Новината идва само един ден преди принцът да навърши 40 години и въпреки че се определя като „малко вероятен защитник“ на каузата, Уилям заяви, че смята, че е по-важно от всякога да покаже подкрепата си.

По-рано този месец той беше заснет на Рочестър Роу, Виктория, да продава Big Issue заедно с редовния продавач на списанието, 60-годишния Дейв Мартин.

Двамата продадоха общо 32 екземпляра от списанието, а Уилям разкри, че преживяването наистина е „отворило очите му“.

След като приключи с продажбата на копия, двамата се отправиха към The Passage - благотворителна организация, на която Уилям е патрон от 2019 г. насам.
Миналата година принцът направи три изненадващи посещения в приюти за бездомни, включително The Passage, които се включиха в Twitter, за да потвърдят кралското пристигане.

Благотворителната организация сподели снимка на досетливия баща, който носи маска за лице и престилка, докато опакова хартиени торби, а потребителите на социалните медии побързаха да засипят кралската особа с похвали, публикувайки множество подкрепящи емотикони в Twitter.

През 2020 г. Уилям също така обеща да помогне на човек, който спи на улицата, след като чу, че негов приятел случайно е загубил изкуствения си крак, докато беше на посещение на проекта The Beacon в Мансфийлд.

58-годишният бивш военнослужещ Делрой Кар, на когото преди 11 години е ампутиран десният крак над коляното след употреба на наркотици, разсмя херцога, докато му разказваше как друг потребител на центъра, Даниел Уокър, е загубил протезата си.

След като изслушал историята, Уилям казал на г-н Кар, че лично ще се погрижи данните му да стигнат до Центъра за медицинска рехабилитация на отбраната (DMRC) за бивши военнослужещи.

Уилям също така пое ролята на патрон на благотворителната организация за бездомни хора Centrepoint.

Принц Уилям през годините

 

Вижте още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти