Голямата филмова нощ на Острова: кой си тръгна с награди БАФТА и кой възхити от червения килим

БАФТА 2019
Снимка: Getty

Британската филмова индустрия отбеляза най-празничната си вечер от годината с 72-рото издание на наградите БАФТА.

На церемонията в Роял Албърт Хол победител на вечерта стана филмът на Йоргос Лантимос „Фаворитката“, който влезе в надпреварата и с най-голям брой номинации – 12. От тях той спечели 7, от които за актриса в главна роля (Оливия Колман), актриса в поддържаща роля (Рейчъл Вайз) и най-добър британски филм.

БАФТА 2019
Снимка: Getty

„Рома“ обаче, който е основен конкурент на „Фаворитката“ за „Оскар“ със също 10 номинации, си тръгна с най-голямата награда на вечерта – тази за най-добър филм. Филмът на Алфонсо Куарон получи и отличията за режисура и операторско майсторство.

► Кейт Мидълтън засенчи холивудските звезди на наградите БАФТА

Британската филмова академия затвърди статуса на фаворит през тазгодишния награден сезон на Рами Малек („Бохемска рапсодия“) и Махершала Али („Зелената книга“), които спечелиха съответно наградите за най-добър актьор в главна и поддържаща роля.

БАФТА 2019
Снимка: Getty

Наградата за оригинална песен за „Роди се звезда“ беше приета от Брадли Купър, тъй като Лейди Гага по същото време присъстваше на наградите „Грами“ в Лос Анджелис.

Звездните гости отново се бяха постарали да изглеждат в най-добрия си вид, а някои от тях като Кейт Бланшет се показаха и в нова светлина. Актрисата беше преминала от рус към меденокафяв цвят на косата, който определено ѝ отива.

БАФТА 2019
Снимка: Getty

Вижте останалите най-добре облечени от вечерта на наградите БАФТА в галерията >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти