Гневът на майките към Кейт Мидълтън: Защо създаваш тази заблуда и погрешни очаквания към раждащите жени по света

кейт мидълтън бебе
Снимка: Getty/Gulliver

На 23 април 36-годишната Кейт Мидълтън роди своето трето дете, което е момченце.

От двореца Кенсингтън споделиха, че раждането се е случило в 11 часа лондонско време, а 7 часа по-късно, в 6 следобед, херцогинята на Кеймбридж вече бе изписана от болницата "Сейнт Мери" и беше в официален тоалет, с прическа, грим, токчета, позирайки със своята нова рожба.

кейт мидълтън бебе
Снимка: Getty/Gulliver

И с това свое действие си навлече гнева на майките във Великобритания и по света, защото според всички раждали жени, Кейт показва една нереалистична представа за това как изглежда и как се чувства една жена само 7 часа след като е родила.

Хиляди жени се надпреварваха да споделят свои снимки - как изглеждат коремчетата им в деня, в който са дали живот на своите деца.

Блогърката Кати Хил например пише в своя сайт:

"Кейт буквално е роб на протокола, традициите и очакванията към нея като част от кралското семейство и херцогиня на Кеймбридж. Вместо да се наслаждава на тези невероятни и така ценни първи часове с бебето, тя е била поне 2-3 часа под грижите на фризьор, гримьор и стилист, за да придобие такава визия. И разбира се, да удовлетвори желанието на световните медии да я видят в най-прекрасната й светлина."

Представяйки и своя лична снимка след раждането Хил продължава:

"Раждалите жени изобщо не изглеждат така като родят, най-малкото, че коремът ти изобщо не може да се свие така бързо. Дискомфортът, който чувстваш и процесите, протичащи в тялото ти в първите 2-3 дни след раждането - струва ми се варварско да принудиш жена да обуе токчета и да облече така официална рокля след като е родила преди няколко часа. Това нейно представяне поставя пред жените по света едно ново допълнително притискане да изглеждаме съвършени веднага след раждането, а това не бива да е така..."

Друга майка казва чрез стори в Инстаграм:

"Родила съм преди цели 16 часа и дори все още не мога да стана от леглото"

Все пак имаше и много хора, които защитиха Кейт от нападките и я адмирираха за прекрасната визия и отговорността към британския народ:

"Със сигурност не й е било лесно след раждането да постигне такъв съвършен вид, но след като всички медии и хора са пред болницата и снимат, Кейт няма как да си позволи да не се подготви добре. Вероятно след като се е прибрала с бебето у дома, се е отдала на заслужена истинска почивка без напрежението, че може да попадне във фокуса на папараците."

кейт мидълтън бебе
Снимка: Getty/Gulliver

А какво мислите вие за така бързото изписване на Кейт Мидълтън от болницата - само часове след раждането?

кейт мидълтън бебе
Снимка: Getty/Gulliver

Припомнете си още:

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.
Последвай ни и в Инстаграм ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти