Фондация „Спорт в България“ дава 10 000 лв. премия на Нургюл Салимова

Нургюл Салимова
Снимка: instagram.com/nurgyulll

Фондация „Спорт в България“ дава премия на талантливата шахматистка Нургюл Салимова, която игра блестящо на финала по време на Световната купа в Баку. Паричната награда в размер на 10 000 лв. се превежда по лична инициатива на предприемачите и меценати Мило Борисов и Роси МакКий, които са учредители на фондацията.

По този начин засвидетелстваме уважението си към достойното представяне на младата българска надежда в шахмата, както и към нейния треньор. Таланти като Нургюл дават възможност на подрастващите да намерят своя пример за подражание и ги мотивират да се занимават със спорт във всички негови проявления“заяви Мило Борисов.

Фондация „Спорт в България“ е създадена в обществена полза и набраните от нея средства са предназначени за подпомагане на спортни клубове, индивидуални професионални спортисти, както и на аматьорския спорт.

„Сред нашите основни цели е да помагаме на талантливите спортисти да развият своя потенциал. Фондацията ще продължи да подкрепя Нургюл по пътя ѝ към нови спортни върхове, защото грижата за младите български спортисти е основата, върху която се изграждат успехите“, допълни Роси МакКий. Заедно с паричната премия, Нургюл и нейният треньор Живко Жеков получават и специални плакети от Фондацията.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти