Елън Дедженеръс е промяната, която искаме да виждаме в света!

Елън Дедженеръс е промяната, която искаме да виждаме в света!
Снимка: Gettyimages/Gulliver

Коя е Елън? Edna легенда, която ще остане в историята на телевизията и на света. 

Защо ли? Нека ви разкажем малко за нея в следващите редове...

Елън Лий Дедженеръс е американски комик, телевизионен водещ и актриса, носителка на награда „Еми“.

Тя е в основата и пред камерите на своето собствено предаване - „Шоуто на Елън Дедженеръс“. Елън също така озвучава гласа на Дори в анимационния филм „Търсенето на Немо“.

През 1997 година Елън официално обяви своята хомосексуалност в шоуто на Опра Уинфри по време на четвъртия сезон на тв-сериите „Елън“.

Днес ТВ водещата става на 60 години!

"Приеми себе си такъв, какъвто си. Освен ако не си сериен убиец."

 

Enjoy your Monday #CupOfJoe with @TheEllenShow #EDxRoyalDoulton

A post shared by ED Ellen DeGeneres (@edbyellen) on

 

"Смейте се. Смейте се колкото се може повече. Смейте се докато не се разплачете. Плачете докато не се разсмеете. Продължавайте да го правите, дори и хората на улицата да ви подминават и да казват "Не знам дали този тип се смее или плаче, но при всички положения изглежда луд, така че нека вървим по-бързо!". Изразявайте емоциите си. Това доказва, че мислите и чувствате."

Тя израства в Луизиана, родителите ѝ нямат нищо общо с медиите, майка ѝ е говорен терапевт, а баща ѝ - застрахователен агент. Има брат - Ванс Дедженеръс, който е продуцент и музикант. 

Снимка: Gettyimages/Gulliver

Елън Дедженеръс започва да изпълнява комични скечове в малки клубове и кафета. Казва, че през този период е била най-вече повлияна от Уди Алън и Стив Мартин. В началото на 80-те започва да прави турнета из САЩ и Sowtime я описват като Най-забавният човек на Америка през 1982.

"Единственото нещо, което ме плаши повече от извънземните, е идеята, че няма извънземни. Не може ние да сме най-добрата продукция на вселената. Моля се да не сме. Ако е така, значи имаме голям проблем."

Хуморът, който Дедженеръс налага, става основата за успешния ситком от 1994 -1998, наречен „Елън“, с първи епизод, озаглавен Тези мои приятели.

Снимка: Gettyimages/Gulliver

"Когато трябва да свършите нещо, но ви мързи, отложете го веднага. Не отлагайте отлагането за друг ден."

От 2004 до сега Дедженеръс има връзка със звездата от „Али МакБийл“ Порша де Роси.

Снимка: Gettyimages/Gulliver

Двойката се запознава на събитие, организирано за актьорската гилдия в Щатите, малко след като Роси се разделя с предишната си приятелка Франческа Грегорини.

През май 2008 двете звезди се сгодяват, а през август узаконяват връзката си в щата Калифорния, където еднополовите бракове не са забранени. През 2012 година Порша добавя към фамилията си тази на Елън и така официалното ѝ име става Порша Лий Джеймс Дедженеръс.

"Животът е кратък. Ако не ми вярвате, питайте някоя пеперуда. Животът на пеперудите трае от 5 до 14 дни."

10 години по-късно Елън и Порша са щастливо семейство - живеят в къща в Бевърли Хилс, имат 3 кучета и 4 котки. И двете знаменитости са вегани и заедно подкрепят множество каузи за защита на животните. През 2013 обявиха пред обществото, че няма да имат деца.

Снимка: Gettyimages/Gulliver

"Нямам нужда да усещам бебе да расте в мен в продължение на девет месеца. Ако ще се чувствам замаяна и ще ми се повръща, когато се събудя, искам да си го причинявам по добрия стар начин - да се забавлявам и да се напия добре предишната вечер."

В своята книга „Любов“ майката на Дедженеръс - Бети Дедженеръс разказва колко шокирана била, когато дъщеря ѝ разкрива своята хомосексуалност, но съвсем скоро след това започва да работи с Елън  в помощ на всички жени, които преминават през същото нещо като нея самата.

Снимка: Gettyimages/Gulliver

През 2016 година президентът на САЩ Барак Обама връчи Президентския медал на свободата на група иноватори, учени и звезди. Сред наградените бяха филантропът Бил Гейтс, музикантът Брус Спрингстийн, актьорите Том Ханкс и Робърт де Ниро, баскетболистът Майкъл Джордан и телевизионната водеща Елън ДеДженерис.

Елън получи наградата не само за артистичния си принос, а и защото още преди десетилетия, когато е признала публично, че е лесбийка, тя успява "да тласне страната към справедливостта".

Комедиантката не успя да скрие сълзите и вълнението си по време на церемонията.

 
Ellen DeGeneres holds back tears as she receives the Medal of ...

"Just keep swimming": An emotional Ellen DeGeneres held back tears as she stood next to President Obama and received the highest civilian honor given by The White House, the Medal of Freedom http://cnn.it/2g13hw9

Публикувахте от CNN International в 22 ноември 2016 г.

"Питам ловците и други хора защо имат глави на елени, закачени по стените. Те винаги ми казват, че ги закачат, защото са много красиви животни. Така е. И аз мисля, че майка ми е привлекателна, но имам само нейни снимки."

Последвайте ни и в Инстаграм ТУК, за да откриете още материали на Edna.bg, които ще ви развълнуват!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти