Една година без кино легендата Кърк Дъглас

Американският актьор Кърк Дъглас, чиято кариера обхваща шест десетилетия, си отиде от този свят на днешната дата през 2020 г. на 103-годишна възраст. 

Той е роден на 9 декември 1916 г. и се превръща в звезда по време на така наречената „златна ера“ на Холивуд, припомня BBC.

Легендата на киното Кърк Дъглас през годините

Ролята, която го превръща в звезда, е тази на непокорен роб на Римската империя, превърнат гладиатор в епоса от 1960 г. „Спартак“, пише Vesti.bg. Кърк Дъглас има три номинации за „Оскар“: за ролята си на боксьор в „Шампион“ (1949), безмилостен продуцент на филми в „Лошите и красавицата“ (1952) и на измъчения художник Винсент Ван Гог в „Жажда за живот“ (1956).

Жени се два пъти: за Даяна Дъглас и Ан Байдънс, като бракът им продължава от 1954 г. до смъртта му. Кърк Дъглас има четирима синове, които работят във филмовата и телевизионна индустрия - Ерик, Питър, Джоел и Майкъл Дъглас, който в официално изявление след смъртта на баща си споделя: 

„С огромна тъга в душата аз и братята ми съобщаваме, че Кърк Дъглас ни напусна днес на 103-годишна възраст. За света той беше легенда, актьор от златната ера на киното, който живя добре по време на златните си години, хуманитарист, чиято отдаденост на справедливостта и каузите, в който вярваше постави стандарт, към който да се стремим.“

Съпругата на Майкъл Дъглас - Катрин Зита Джоунс, също отдаде почит на покойната легенда. В социалните си профили тя написа: „На скъпия ми Кърк, ще те обичам до края на живота си. Вече ми липсваш. Спи спокойно...“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

To my darling Kirk, I shall love you for the rest of my life. I miss you already. Sleep tight...

A post shared by Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones) on

Вижте тук актьора през годините >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти