Един напълно достоен мъж на годината - алпинистът Боян Петров

Един напълно достоен мъж на годината - алпинистът Боян Петров
Снимка: netinfo

Алпинистът Боян Петров е "Мъж на годината 2016". Той спечели приза в конкуренцията на други двама достойни претенденти - параолимпиеца Ружди Ружди и писателя Георги Господинов. За девети път „Дарик радио” отличава най-успешните български мъже, доказали се и фокусирали общественото внимание през изминалата година.

Боян Петров е първият български алпинист, изкачил осем осемхилядника - К2, Канчендзьонга, Манаслу, Макалу, Анапурна, Нанга Парбат, Гашербрум I и Броуд Пик. Общо в метри Боян е изкатерил 57 571 м в Азия.

Тази година той бе на границата между живота и смъртта, след тежък пътен инцидент, но успя да се възстанови напълно с помощта на лекарите и своята силна воля за живот. Боян Петров доказа, че няма нищо по-силно от човешкия дух.

Второто място е за златния Ружди Ружди. Лекоатлетът ни параолимпиец се състезава в дисциплините хвърляне на копие, мятане на диск и тласкане на гюле. През миналата година на Параолимпиадата в Рио той завоюва най-голямото отличие в тласкането на гюле, подобрявайки световния рекорд. 

На третото място е един от най-успешните млади български автори както в родината, така и в чужбина - Георги Господинов. Негови творби са преведени на над 20 езика.

Тази година единствената женска награда „Мис ТВ чар” отиде при чаровната водеща от БНТ Поли Златарева. В категория „Легенда” наградата безапелационно отиде при писателя Антон Дончев.

Тази година за първи път бе връчено отличието "Нова ТВ медийна звезда”. Водещият и добре познат глас от ефира на Дарик Драгомир Симеонов грабна приза.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти