Един „ангел“ на 38: честит рожден ден на Адриана Лима!

Адриана Лима
Снимка: Getty

Адриана Франческа Лима e родена на 12 юни 1981 година в бразилския град Салвадор.

Адриана Лима е бразилски модел, известна като един от най-популярните ангели на бранда бельо Victoria's Secret от 2000 г. и рекламно лице за Maybelline Cosmetics от 2003 до 2009 г. 

Прочетете някои от най-запомнящите се цитати на Адриана Лима през годините ТУК >>>

През 2012 г. тя стана четвъртият най-печеливш модел в класацията на Форбс, според която тя е спечелила $7.3 милиона за една година. Зад гърба си има един брак със сръбския баскетболист Марко Ярич, с когото имат две дъщери.

Животът на Адриана не се отличавал много от този на останалите момичета, докато не била „открита“, когато пазарувала в местен търговски център. Тогава е едва на 13 години, но потенциалът ѝ за изява като модел бил очевиден. На 15 години (1996 година) побеждава в престижния конкурс „Форд супермодел на Бразилия“ организиран от Ford Models. По-късно същата година завършва втора на международния конкурс „Форд супермодел на света“.

Скоро след това, Лима се премества в Ню Йорк и подписва договор с „Elite model“. Появява се на страниците на международните издания на списанията Vogue и Marie Clair (1997/98) и дефилира за Кристиан Лакроа, Валентино и др. Първият голям пробив на Адриана, обаче, идва след като се появява на билборд на Vassarette насред площад Таймс скуеър. Започва кариерата ѝ като модел за печатните медии и става рекламно лице на марката дрехи Guess.

Продължава да работи за известни марки като Maybelline, bebe и Mossimo и се появява на кориците и уводните статии на списания за висшата мода - Harper's Bazaar, ELLE. Вероятно е най-известна с работата си за Victoria's Secret, където има статут „ангел“. Адриана за първи път озарява модния подиум на Victoria's Secret през 2001 година, а през 2003 година открива тяхното ежегодно модно шоу „Victoria's Secret Fashion Show 2003“.

Адриана Лима
Снимка: Getty

Адриана е имала връзки с известни личности, в това число и рок музиканта Лени Кравиц, с когото се разделят през 2003 година.

През април 2006 година в списанието GQ, Лима заявява, че следвайки католическите си религиозни убеждения, тя все още е девствена, добавяйки - „Сексът е за след брака. Мъжете трябва да уважават моя избор. Ако не го уважават, значи не ме желаят.“

През 2008 г. бразилката се сгоди за сръбския баскетболист Марко Ярич. Връзката на двамата влюбени започва девет месеца по-рано, а в Деня на влюбените през 2009 г. двамата се женят. На 15 ноември същата година тя ражда момиченце на име Валентина Лима Ярич. Три години по-късно, на 13 септември 2012 г., тя роди второ момиченце - Сиена. Лима официално се развежда с Ярич през 2016 година заради неговите системни изневери и предателства спрямо брака им.

Адриана Лима
Снимка: Getty

Адриана Лима дефилира за последно като Ангел на Victoria's Secret по време на ежегодното модно шоу на марката през 2018 г. Днес тя все още е сред уважаваните имена в модата и продължава да се снима.

Прочетете някои от най-запомнящите се цитати на Лима през годините ТУК >>>

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти