Джордж Клуни замесен в скандал за сексуален и расов тормоз срещу своя колежка

Джордж Клуни замесен в скандал за сексуален и расов тормоз срещу своя колежка
Снимка: Getty/Gulliver

Списъкът с жертви на сексуален тормоз в Холивуд напоследък нараства лавинообразно и поредната замесена звезда е не кой да е, а самият Джордж Клуни.

Неговата колежка от сериала "Спешно отделение", актрисата Ванеса Маркес, твърди, че е била тормозена на сексуална и расова основа всекидневно по време на снимките на сериала, а Клуни е помогнал да сложат името ѝ в т.нар. "черен списък" на актрисите в Холивуд (списък на актриси, на които се отказват роли).

Клуни спомогна за моето отстраняване от гилдията. Той ми казва, че трябва да играя по правилата, иначе няма да успея в този свят.

Тя обвини актьора Ерик Ла Сал и други нейни колеги в расизъм и сподели, че е говорила с продуцента Джон Уелс, а той е попитал дали Джордж е направил нещо по въпроса и дали е взел отношение.

Клуни отговори на тежките обвинения в официално изявление, което гласи следното:

Нямах идея, че Ванеса е включена в "черния списък". По онова време не съм бил нито продуцент, нито сценарист на сериала. Нямах нищо общо с избирането на каста. Ако някой ѝ е казал, че съм взел решение за нейната кариера, то са я изглъгали. Не съм имал възможност да навредя на кариерата ѝ, нито пък съм искал. Тогава бях прохождащ млад актьор, също като нея.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти