Джоан Роулинг скандализира с разкритие, че един от героите ѝ е гей

джоан роулинг
Снимка: Getty/Gulliver

Познавате Джоан Роулинг, писателката, която даде на света "Хари Потър", а сега продължава да развива магьосническата Вселена с поредицата "Фантастични животни".

Е, в момента Джоан, една от най-известните ни съвременни писателки, е изправена пред огромно публично неодобрение заради свое интервю, което разбуни духовете на милионите почитатели на "Хари Потър".

В него тя споделя отново информация, която не е никак нова за най-големите фенове на поредицата, но дойде като гръм от ясно небе за тези, които не следят изказванията ѝ от години.

Роулинг призна, че Албус Дъмбълдор, прочутият директор на Хогуортс, и главен персонаж във всички книги и филми за Хари Потър, е гей и е имал връзка с Гринделвалд - злият магьосник, изигран от Джони Деп, с който пък се запознахме във "Фантастични животни".

джоан роулинг
Снимка: Getty/Gulliver

В лентата, която излезе миналия ноември, се загатва дискретно, че Дъмбълдор и Гринделвалд са били свързани с нещо по-силно от приятелство, но това биха могли да доловят само по-възрастните почитатели на сагата. Така е било и в книгите за Хари Потър. Те винаги са били бедни на каквито и да е сексуални препратки и никога не са поставяли на преден план любовните отношения на героите (все пак са детски книги).

Но сега Роулинг скандализира всички като заяви открито, че Дъмбълдор и Гринделвалд са имали "страстни сексуални взаимоотношения и връзката им е била любовна". Но допълни, че никога не се е интересувала от разгръщането на тази част от историята, а по-скоро е искала да наблегне на емоциите, които са изпитвали, защото те са важни и интересни за историята, която разказва.

Феновете обаче не са на същото мнение и е приемат никак леко откровенията на Роулинг за герой, който познаваме и обичаме от десетилетия. Те нямат против неговата сексуална ориентация, но роптаят срещу факта, че писателката си позволява да добавя житейски факти към персонажите си много след края на поредицата.

Те обвиняват Роулинг, че си измисля подобни факти, за да спечели допълнителна популярност около новата си поредица и да я направи по-пикантна.

Не е ясно каква е истината, тъй като тези герои се раждат във въображението на Джоан Роулинг и само тя може да определя съдбата им, но е интересно дали ще ни разкрие още любопитни подробности от света на "Хари Потър".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти