Дженифър Анистън с емоционален призив в памет на Матю Пери

По случай Щедрият вторник – ден за празнуване, подкрепа и участие в благотворителни инициативи в САЩ – приятелите и семейството на Матю Пери споделиха съобщения към почитателите му, молейки за подкрепа в продължаването на неговата мисия да помага на нуждаещи се.

Фондацията на Матю Пери, която официално стартира на 3 ноември, е свързана с дългогодишния ангажимент на покойния актьор да помага на хора, борещи се с болестта на пристрастяването.

Във вторник колежката и близка приятелка на Матю Дженифър Анистън публикува история в Instagram, за да насърчи феновете да подкрепят фондацията в памет на Пери.

"За #GivingTuesday, моля, присъединете се към мен и семейството на Мати в подкрепа на неговата фондация - която работи, за да помогне на страдащите от пристрастяване", написа Анистън. "Той щеше да е благодарен за обичта ви."

В понеделник семейството на Пери пусна изявление до ET, изразявайки желаниет да помогнат на фондацията да прави добро за онези, които се борят със зависимостта и злоупотребата с вещества.

„За нас като семейство е важно да почетем наследството на Матю“, споделиха близките му в изявлението. „Потенциалът, който Фондацията на Матю Пери има, за да помогне на страдащите от това заболяване, е нещо, което сме горди да представим на света.“

Покойният актьор от "Приятели" беше страстен поддръжник на програми за възстановяване от зависимостите от наркотици и алкохол през целия си живот, като самият той с години се бори със злоупотребата с вещества.

В интервю за New York Times през ноември 2022 г. Матю Пери призна, че „вероятно е похарчил 9 милиона долара“ в продължение на няколко десетилетия в опит да остане трезвен и е ходил на рехабилитация около 15 пъти. На тази тежка борба и ужасните последици за здравето му той посвещава и огромна част от своите мемоари "Приятели, любовници и голямото ужасно нещо".

Преди трагичната си смърт на 28 октомври, Пери е споделял, че въпреки че е най-известен като Чандлър от „Приятели“, той се надява да бъде запомнен с това какъв е бил като човек и да бъде свързван с хората, на които е помагал.

Матю Пери
Снимка: Getty

„Бих искал да бъда запомнен като някой, който живееше добре, обичаше добре, винаги търсеше...“, казва Пери в популярен подкаст.

„Най-хубавото нещо за мен е, ако някой дойде при мен и каже: „Не мога да спра да пия. Можете ли да ми помогнеш?“ Мога да кажа „да“ и да го направя“, обяснява Матю. „И това съм го казвал отдавна: когато умра, не искам „Приятели“ да бъде първото нещо, което се споменава — искам това да е първото, което се споменава. И ще изживея остатъка от живота си, доказвайки това."

Edna Tik Tok
Снимка: iStock

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти