Джейн Фонда настоява за промени в Холивуд

Джейн Фонда настоява за промени в Холивуд
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Актрисата Джейн Фонда призова за промени в Холивуд, които да позволят на повече жени да заемат ръководни позиции.

Фонда присъства на ежегодната церемония на "Холивуд Рипортър" 100-те влиятелни жени в шоубизнеса, която се проведе в Бевърли Хилс, Калифорния. Тя получи Наградата за лидерство на Шери Лансинг за актьорската си кариера и филантропската си дейност.

Лансинг, който е бивша ръководителка на "Парамаунт Пикчърс", отдаде почит на своя идол, преди да й връчи наградата, а в речта си Фонда призова ръководителите в Холивуд да наемат повече жени на длъжностите, които не влизат в светлините на прожекторите.

"Докато повече жени не получат властта да решават какви филми и тв сериали да се правят, холивудската култура няма да отразява всички очарователни сложности в женския живот. Докато това се случи, ние приемаме поддържащи роли в индустрия, на която много от нас посветиха живота си", заяви Фонда.

На церемонията бяха почетени още актрисата Кирстен Дънст и покойната продуцентка на "Спайдърмен" Лаура Зискин, която загуби битката си с рака през юни. Миналата година наградата на Лансинг получи британската актриса Хелън Мирън.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти