Днес принцеса Даяна щеше да навърши 60: какво предстои и най-важното накратко

принцеса даяна
Снимка: Getty

Честването на рождени дни и годишнини е толкова характерно за кралското семейство, че всички го приемат по-скоро като досаден ангажимент, отколкото като нещо специално. Е, не и днес. Особено не днес.

Днес, на 1 юли, принцеса Даяна трябваше да навърши 60 години. И именно днес светът ще види синoвете ѝ, които тя обожаваше - някога толкова близки, а сега по-разединени отвсякога, отново заедно, за да я открият неин паметник в Двореца Кенсингтън. Емоциите неибежно ще връхлетят всички участници и зрители и заради факта, че списъкът с гости ще бъде съкратен максимално заради извънредната обстановка.

Някои от вас може би с вълнение очакват да видят самото произведение на изкуството - как ще изглежда, може ли един художник само с помощта на снимки да улови аурата на една от най-обичаните личности в съвременната история?

► Принцеса Даяна: "Най-голямото заболяване на този ден и век е, че хората се чувстват необичани."

Други може би си спомнят с умиление и тъга за последния рожден ден на Лейди Ди, когато получава като подарък дълга черна рокля от дизайнера Jacques Azagury, 90 букета цветя и умилително телефонно обаждане от малкия Хари, който я поздравява с песен. А вечерта, вместо да празнува, посещава благотворително събитие в компанията на брат си. Това е и последния път, когато той я вижда.

Всички обаче сме обединени от една мисъл - нейната загуба никога няма да бъде преживяна от света. 

Спомените на принц Хари за майка му принцеса Даяна

Наблюдателите на кралското семейство ще следят изкъсо за всеки знак за примирие или за задълбочаване на бездната между Уилям и Хари, както когато вървяха рамо до рамо на погребението на принц Филип, разказват Dariknews.bg. Събитието в една от градините на лондонския дворец Кенсингтън ще бъде втората публична среща на двамата, след като Хари и Меган се оттеглиха от кралските си ангажименти преди повече от година.

Всички кралски експерти са на мнение, че намирането на някакъв начин на сближаване между принцовете е от ключово значение за монархията. 

"Няма да видим озлобление или вражда между братята в четвъртък", твърди Оуенс, сторикът Ед Оуенс, автор на "Семейната фирма: монархията, медиите и британското общество 1932-1953". 

"Смятам, че помирението помежду им е далече, но въпреки това те са отлични изпълнители. Хари и Уилям вършат това от много дълго време и знаят, че трябва да оставят настрана дори, ако щете, личните си страдания в името на това да изпълнят задълженията си."

Мъжете, с които принцеса Даяна е романтично свързвана през годините

В продължение на петнадесет години принцеса Даяна е съпруга на Чарлз, принц на Уелс. Тя е майка на втория и третия в реда на наследяване на британския трон, принцовете Уилям и Хенри. Наричана "принцеса на народа" тя е забележителна личност, допринесла за развитието на благотворителността по света с многобройни изяви в тази област.

На 31 август 1997 Даяна загива при автомобилна катастрофа в тунел в Париж заедно с Доди ал Файед и техния шофьор Анри Пол. Кръвните тестове за алкохол показват, че шофьорът е пил алкохол преди инцидента. Техният Мерцедес-Бенц S280 се разбива в тринадесетата колона на тунела Алма. 

На 14 декември 2006, след тригодишно разследване, Скотланд Ярд излиза с доклад, че автомобилната катастрофа на лейди Даяна и Доди ал-Файед не е резултат от заговор за убийство, а е трагичен инцидент. 

Златните правила на принцеса Даяна, които всеки родител трябва да знае

Още по темата:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти