„Дяволът носи Прада“ се превръща в мюзикъл!

Дяволът носи Прада
Снимка: The Devil Wears Prada/The Movie

Филмът от 2006 г. скоро ще се превърне в мюзикъл, чиято премиера ще бъде следващото лято в театър “James M. Nederlander“ в Чикаго. А още по-вълнуващото е, че музиката ще бъде дело на Елтън Джон, съобщава “Chicago Tribune“.

Мюзикълът също ще включва текстове на Шайна Тауб, а режисьор ще бъде Анна Д. Шапиро, художествен ръководител на театралната компания “Steppenwolf“ в Чикаго.

Мерил Стрийп Ан Хатауей Емили Блънт Дяволът носи Прада
Снимка: Twentieth Century Fox/IMDb

Любимият филм с Мерил Стрийп и Ан Хатауей в ролите на модната редакторка Миранда Пристли и прохождащата журналистка Анди Сакс се основава на едноименния бестселър на Лорън Уайзбъргър от 2003 г. Филмът, който е своеобразно любовно писмо до американската редакторка на “Vogue“ и модната икона Ана Уинтур и нейната сплашваща сила, събра над 300 милиона долара по целия свят.

Вдъхновяващите цитати на Мерил Стрийп >>>

Самата Уайзбъргър е прекарала време като личен асистент на Уинтур и мнозина виждаха романа ѝ като биографичен, тъй като имената почти не са сменени, за да защитят не толкова невинните.

Очарователна и непринудена: Ан Хатауей >>>

Очакванията за костюмния дизайн на мюзикъла вероятно ще бъдат изключително високи и натискът за двамата водещи изпълнители ще бъде голям, тъй като ще трябва да се справят с главните роли, които направиха заглавието толкова популярно. Елтън Джон, от своя страна, сме сигурни, че ще се справи повече от блестящо с композирането на музиката, имайки предвид предишния му опит с други бродуейски заглавия като „Цар Лъв“ и „Били Елиът“.

Елтън Джон, Макар и баща от скоро, Елтън Джон не е потънал в безкрайно умиление. На тях им трябва нормалност, уважение към парите, уважение към труда., Със съпруга ми ще им осигурим финансова подкрепа, но ми се струва жестоко да дадеш на децата си сребърна лъжичка, това ще им съсипе живота, обяснява певецът.
Снимка: Getty/Guliver

Кастингът за мюзикъла все още не е обявен, но феновете не трябва да очакват да видят на сцената Стрийп, Хатауей или Блънт, а според “Chicago Tribune“ продуцентите ще търсят по-известни театрални актьори, които да влязат в обувките на известните персонажи.

Дяволът носи Прада
Снимка: Getty

 

Още от Известни:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти