Дара Екимова срещу хейта в новото си видео „Пробвай се”

ф
Снимка: Дара Екимова

След фурора, който предизвика, записвайки дует на хита „Мой  Свят” с баща си,  загинал преди 11 години, Дара Екимова пусна новата си, самостоятелна песен. Шестнадесет годишната наследница на Дими от Сленг дава сериозна заявка за силно ангажиран текст и апел към проблемите на днешните тинейджъри. Във видеото младата певица се превъплъщава в ролята на хейтърка, която дотолкова е обсебена от главната героиня, че стига до опит за убийство. Идеята е на самата Дара Екимова, която е и автор на текста. Талантливата тинейджърка споделя впечатленията си, че подрастващите са обсебени от социалните мрежи и това ги кара да “мразят”, защото мислят, че другите са по-добри, заради илюзията, която създават самите социални мрежи. Това води до език на омраза и агресия в училище, които оставят траен отпечатък върху психиката на младите хора.

Не трябва да хейтваме, защото това ще ни погуби, а любовта към себе си ще ни спаси. Да харесваме и избираме винаги себе си, това е моето послание в „Пробвай се” – споделя Дара във връзка с авторската си песен.  

Музиката на „Пробвай се” е дело на бийтмейкъра на 2018-а Светлин Къслев, а записът е осъществен в Star Light Records. Зад камерата във видеото застава Борил Петров. Mix and master: Бате Пешо, грим: Анастасия Беневрешка, коса: Виолина Дочева  за Салони Магама.

„Пробвай се” ще прозвучи на живо в Sofia Live Club на 31-и май, когато Дара и музикантите Светослав Славков, Станислав Петров – Стенли, Иван Попов, Илия Ранков и Николай Николаев отново ще изпълнят вечните песни на Сленг, част от проекта Slang by Dara Ekimova. Премиерата на трибюта, в края на март, събра повече от 200 ценители на качествената българска музика.

ф
Снимка: Дара Екимова

Преди месец, Дара осъществи революционното за България миксиране на своето изпълнение с гласа на баща си и засне видео-клип към песента „Мой свят” - една от 500-е любими песни на България, според касацията на БГ Радио

Дара Екимова участва в ремикса на другата култова песен на Сленг – „Синьо”, осъществен от Djane Monique.

През септември 2018-а младата певица реализира mashup версия на песните God Is a woman X Чужди усмивки.

Идеята за комбинирането на двата хита е изцяло нейна, а клипът бързо се превръща в мега-хит сред он-лайн аудиторията. В момента видеото реализира над два милиона гледания в You Tube, а хилядите последователи на Дара в социалните мрежи се надпреварват да споделят емоциите си от допира с песента.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти