Честит рожден ден на талантливия Захари Бахаров!

захари бахаров
Снимка: Getty

Честит рожден ден! Днес популярният български актьор навършва 39 години.

Захари Бахаров играе активно в театъра, както и в български и чуждестранни кинопродукции.

Първата роля, която Захари Бахаров изпълнява на професионалната сцена, е в „Ромео и Жулиета“ от Шекспир. От 2003 г. е в трупата на Народния театър „Иван Вазов“, където някои от ролите му са: „Макбет“, „Хъшове“, „Почивен ден“, „С любовта шега не бива“ и много други.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

с друга приятелка

A post shared by Zachary Baharov/Zahari Baharov (@zbaharov) on

Носител е на наградите „Аскеер“ през 2006 г. за поддържаща мъжка роля в „Крал Лир“; „Икар“ през 2007 г. за поддържаща мъжка роля в „Дон Жуан“. Получава „Аскеер“ през 2009 за „Три дъждовни дни“ от Ричард Грийнбърг на Театър 199. Пак там участва в постановките „Старицата от Калута“ от Ханох Левин, режисьор Явор Гърдев и „Тероризъм“ от Владимир и Олег Преснякови, режисьор Иван Добчев и Маргарита Младенова.

Получава наградата „Икар“ на Съюза на артистите в България „награда за поддържаща роля“, за ролята на Сганарел в „Дон Жуан“ по Молиер, реж. Александър Морфов, Народен театър „Иван Вазов“ (2007).

Първата му главна роля в киното е в „Дзифт“ на режисьора Явор Гърдев. Филмът го превръща в звезда и му носи Награда за мъжка роля на Годишни награди за българско киноизкуство (2009) и Награда за най-добър актьор на Международния филмов фестивал Чунгмуро, Сеул (2009).

Сред последните филми с негово участие са „Стъклената река“ (реж. Станимир Трифонов), „Love.net“ (Илиян Джевелеков), ролята му на гангстера Иво Андонов в „Под прикритие“ и ролята на Драсков във "Възвишение" (2017).

Той бе и първият български актьор взел участие в култовия сериал на HBO "Игра на тронове". След краткото, но забележимо екранно време в един от най-гледаните сериали, Захари получава нова роля в друга световноизвестна продукция - в шести епизод на "Геният" - първият изцяло игрален сериал на National geographic, го виждаме и като руски генерал.

През тази година актьорът влезе в ролята на главния персонаж - Димо, в първия сезон на един от най-новите български сериали - "Денят на бащата."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#newproject in the works.

A post shared by Zachary Baharov/Zahari Baharov (@zbaharov) on

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти