Честит рожден ден на „смелото сърце“ на Холивуд - Мел Гибсън!

Мел Гибсън
Снимка: Getty

Мел Гибсън никога не е бил от спокойните и скромни актьори. Той винаги е очаровал с директността си и незахаросаната си мъжественост. 

Неговото лице ни гледа от екрана на всеки висококачествен екшън в продължение на десетилетия.

Днес „смелото сърце“ на Холивуд става на 66 години! 

А ето как започва неговата кариера...

Филмът „Лудият Макс“ е дебютът на актьора, а нискобюджетното фентъзи на Джордж Милър се превръща в заглавието, което го изстрелва на върха. Интересното е, че Мел се явява на кастинга след като предишната вечер се е напил и предизвикал побой в местния бар.

Отива на пробните снимки „разкрасен“, но печели ролята. Може би се харесва на продуцентите и режисьорите, най-вече с неговия непукизъм. В „Лудият Макс“ младият Мел, който играе постапокалиптичното ченге, се справя блестящо в образа, раздаващ правосъдие на пътя.

Краят на филма е мрачен, но това не пречи на Джордж Милър да призове „Лудият Мел“ за още два, не по малко успешни филма под името “Mad Max”.

мел гибсън
Снимка: БГНЕС

След множество успешни роли той се прехвърля зад камерата - става режисьор и продуцент на редица филми като така популярния „Смело сърце“, „Страстите Христови“ и още много други

Ние с нетърпение ще продължаваме да следим неговите изяви на големия екран, а на него пожелаваме - да не губи никога суровата си мъжественост и излъчване!

Aвтор: Росица Костадинова

мел гибсън
Снимка: БГНЕС

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти