Честит рожден ден на най-секси актьора на нашето време - Брад Пит на 60!

Днес носителят на „Оскар“ навършва 60 години!

Кой е Брад Пит всъщност?

Той е най-голямото дете от семейството. Майка му е учителка, а баща му притежава фирма за зеленчуци. Заедно се местят в Спрингфийлд, Мисури, където изминават и училищните му години в Кискапу Хайскуул. Детството му преминало спокойно: щастливо семейство, малко приятели, но много излети, имало едно нещо, което го правело интересен – обожавал филмите! Брад бил напълно обсебен от киното и винаги намирал време да гледа някой филм, било той анимационен или сапунен сериал.

Учи счетоводство в университета в Мисури и напуска колежа два месеца преди да завърши, образованието му остава незавършено. Той заминава с кола, която се казва „Run around Sue“, когато заминава за Калифорния. За него започва нов живот. Той е млад, амбициозен и има 5 долара в джоба си.

И всичко започва лека-полека да се случва в живота му по правилен начин.

С малкото спестени пари ходи на уроци по актьорско майсторство. Първата му роля е каубой във филма „Телма и Луиз“ през 1990 година, където младата звезда се появява на екрана само за 1 минута.

Не след дълго идва успехът с участието му в „A River Runs Through It“ и „Интервю с вампир“ заедно с Том Круз, Крисчън Слейтър и Антонио Бандерас, което го изстрелва в списъците на най-търсените актьори. Така започва да неговият път към славата.

След участието във филма „Легенди за страстта“ списание „Пийпъл“ го обявява за „най-красивия жив мъж“. В допълнение певицата Мелиса Евъридж заявява: „Една нощ в компания на… Да кажем лесбийки, бяхме в бар, където момчета играеха баскетбол в басейна. Бяхме зяпнали Брад и всички се съгласихме, че той би могъл да промени женското съзнание“. 

Той е бил женен за две от иконите на днешното кино - Дженифър Анистън и Анджелина Джоли. За съжаление, и двата брака се разпадат. 

Любовта на Брад Пит и Дженифър Анистън

Анджелина Джоли и Брад Пит се разделят през 2016 г., а след дълъг процес на договаряне за родителските права над своите шест деца те финилизираха официално развода си през 2020. 

Съдебният процес е усложнен и напрегнат, но едно няма съмнение, че Брад и Анджелина искат децата им да бъдат щастливи, получавайки подкрепа от двамата си родители, които да споделят съвместно родителство.

Следа от любовта: най-хубавите снимки на Брад и Анджелина, когато все още се обичаха...

2020 г. беше особено динамична и вълнуваща година за нашия звезден рожденик. Той спечели „Златен глобус“ и "Оскар" в категорията "Най-добър поддържащ актьор" за ролята си на каскадьора Клиф Бут във филма „Имало едно време в Холивуд“ на режисьора Куентин Тарантино. Напомняме, че това е първият му „Оскар“ като актьор, след като през 2014 г. получи приз на киноакадемията като продуцент на филма „12 години в робство“. 

►"Децата ти треперят от страх около теб": суровите думи, които съкрушиха Брад Пит

Няма да пропуснем и друг специален момент, който накара всички негови фенове да полудеят - предсказваха, че Брад Пит ще грабне статуетка от наградите на Гилдията на филмовите актьори, но никой не очакваше забавната му и нестандартна реч и емблематичната среща с Дженифър Анистън.

Въпреки тези блестящи постижения, актьорът сподели, че личният му живот е "бедствие", а папараците го следват навсякъде. От всичко, което се случва в личния живот на Брад Пит в момента, има и нещо положително - от известно време той се радва на любовната му история на дизайнерката Инес де Рамон.

Брад Пит и Дженифър Анистън на наградите на Гилдията на филмовите актьори

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти