Честит рожден ден на edna талантлива и чаровна актриса - Деси Бакърджиева!

Честит рожден ден на edna талантлива и чаровна актриса - Деси Бакърджиева!
Снимка: Facebook/Деси Бакърджиева

Днес чаровната Деси Бакърджиева навършва 39 години, а ние искаме да ѝ пожелаем още безброй успехи на сцената и на екрана. 

Родена е на 4 декември 1978 г. в град София.

В киното се е снимала в: „Пътуване до морето“ – реж. Станислав Дончев, „Огледалото на дявола“ – реж. Николай Волев, „Алеф“ – реж. Джани Лепре, Холивудския екшън „Хитман".

Десислава Бакърджиева се отличава със завладяващ чар и естествена неподправена красота. Близките ѝ споделят, че е амбициозна и перфекционист; бързо се ядосва и бързо ѝ минава, изключително критична е към себе с, много доверчива и борбена.

Приятелите ѝ я описват като талантлива, весела и изключително емоционална, но без чувство за хумор. Режисьорите, с които е работила, споделят, че е отговорна, коректна и отдадена на работата си. Проф. Енчо Халачев, който е направлявал талантливата актриса, докато е навлизала в актьорското изкуство, казва, че е интересен и изключително добър човек, а усмивката ѝ винаги е на лицето ѝ. Безкрайно работлива, отдадена и любознателна, тя е уверен партньор на сцената и верен приятел в живота. Десислава Бакърджиева е сред актрисите, които се отличават с висок професионализъм и никога не си позволява да недоволства, а се потапя в живота на образа, който трябва да представи.

Любовта ѝ към сцената се заражда още на четиригодишна възраст, когато за първи път в „Зала 1“ на НДК ѝ е предоставена възможността да изпее детска песничка. След като свършва с изпълнението си, малката Десислава не желае да слезе от сцената. Роднините ѝ нямат афинитет към актьорското изкуство и пътят ѝ към професионалната сцена не е никак лесен, но тя не се отказва. Разбира се, нищо не ѝ идва даром, а напротив- работи усърдно и старателно, за да заслужи уважението на колегите си и възхищението на публиката.

След прощъпулника си на сцената в НДК през 1988 се явява на изпитите в театралната студия на проф. Венцислав Кисьов в Нов Драматичен театър „Сълза и смях“, където е приета. Същата година започва да озвучава детски приказки към програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио под ръководството на Минчо Събев.

Снимка: Facebook/Деси Бакърджиева

През 1997 се явява на изпитите по актьорско майсторство в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и е приета в класа на проф. Енчо Халачев, за който актрисата винаги говори с много любов и уважение. От проф. Халачев споделя, че е научила да не се отказва; да не се самонаблюдава; да не изпада в състояния, защото действието е това, което помага на образа да се развива, да е интересен на зрителите и да не забравя, че винаги има партньор на сцената, дори когато е сама.

Днес актрисата споделя, че продължава да се учи и от своите колеги актьори, с които работи на театралната сцена и пред камерата. 

През 1999 г. под режисурата на професор Иван Добчев и Григор Антонов излиза първият моноспектакъл „Не Аз“ от Самюел Бекет.

Снимка: Facebook/Деси Бакърджиева

Малко хора знаят, че на пръв поглед крехката актриса всъщност е носител на черен колан по карате, а след като се дипломира актьорско майсторство, отива в Берлин, Германия където в продължение на две години се обучава за стилист от самия Рене Кох и Kryolan.

През 2013 година защитава дисертационен труд на тема: „Филмовата индустрия в съвременната информационна среда. Трансформации и взаимодействия“ и е отличена единодушно от комисията с докторска степен.

Снимка: Facebook/Деси Бакърджиева

Независимо от докторската си степен продължава да учи и през 2015 година завършва кинорежисура при проф. Дочо Боджаков. 

А днес познаваме Деси от така обичания от всички нас сериал "Откраднат живот" в образа на д-р Хинова. 

Снимка: Facebook/Деси Бакърджиева

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Какъв домашен любимец имате или искате да имате у дома?

Оферти