Честит рожден ден на доктор Блян: Патрик Демпси на 55!

Патрик Демпси
Снимка: Getty

Патрик Демпси е американски актьор, режисьор и автомобилен състезател, придобил световна известност с ролята си на неврохирурга д-р Дерек Шепърд в телевизионната медицинска драма от САЩ - „Анатомията на Грей“. В последните години се появява и в някои кино-филми като „Клубът на императорите“, „Омагьосана“, „Сватбен сезон“ и "Шаферът”.

През месец юли 2007 година е поставен от френското списание „Elle“ на 13 място сред най-желаните мъже на планетата.

Най-чаровните моменти на Патрик Демпси! >>>

f
Снимка: Getty

Патрик Гелън Демпси е роден на 13 януари 1966 г. в град Луистън, щата Мейн, САЩ, в ирландско-американското семейството на Аманда и Уилям Демпси, който работи като застрахователен агент. Израства в градчето Бъкфийлд, Мейн, учи в гимназията „Сейнт Доминик” в Търнър, където майка му работи като секретарка, но напуска училището преди да се дипломира. В младежките си години Патрик се проявява като опитен жонгльор, като дори печели 2-ро място на национален конкурс за жонгльори.

Когато е на 12-годишна възраст, Патрик е диагностициран със заболяването дислексия. В интервю пред Барбара Уолтърс, дадено през 2008 година, Патрик споделя, че дислексията го е направила това, което е днес.

f
Снимка: Getty

Патрик е открит случайно, когато се провежда кастинг за роля в театралната трилогия „Torch Song“. След успешния кастинг Патрик заминава на четиримесечно турне с трупата в Сан Франциско. Появява се в шоуто „Overnight Success” на Тери ДеСарио, което се излъчва по телевизия MTV, в което танцува и жонглира.

През 1985 г. дебютира в киното във филма „Heaven Help Us“, а две години по-късно се снима във филма „In The Mood”, където си партнира с актрисата Бевърли Д'Анджело, филм, създаден по действителен случай, в който играе първата си значима роля.

Зад гърба си Демпси има 2 брака, от втория са и трите му деца.

В галерията ни разгледайте най-чаровните моменти на Патрик Демпси! 

Най-чаровните моменти на Патрик Демпси

f
Снимка: Getty

Последвайте ни и в Инстаграм ТУК

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти