Честит рожден ден, Дженифър Анистън!

Днес edna от най-любимите ни актриси празнува своя 54-ти рожден ден! 

Дженифър Анистън е родена на 11 февруари 1969 г. в Шърман Оукс, район на Лос Анджелис и както се досещате, е представител на зодиакалния знак Водолей.

Баща ѝ, гъркът Янис Анастасакис (Джон Анистън), е актьор, известен с ролята си в сапунения сериал „Дните на нашия живот“. Той сменя гръцкото си име Анастасакис с по-американски звучащото Анистън.

Най-прекрасните моменти от живота на Дженифър Анистън в 32 невероятни снимки!

След година, прекарана в Гърция, семейството се връща в САЩ и се установява в Ню Йорк, където баща ѝ печели роля в сапунения сериал „Love of Life“ и по-късно в „Search for Tomorrow“. През 1985 семейството се премества в Лос Анджелис, където баща ѝ вече се снима в „Дните на нашия живот“.

Дженифър Анистън се е снимала в над 50 игрални филма и телевизионни поредици, най-известната от които е „Приятели“. Продуцентите искат да я ангажират за ролята на Моника Гелър, но тя ги убеждава да я вземат за тази на Рейчъл Грийн.

Благодарение на ролята си на Рейчъл тя си спечелва световна слава.

На 29 юли 2000 г. се омъжва за секссимвола Брад Пит, с когото се разделят в началото на 2005-а, когато той я напуска заради Анджелина Джоли.

Има шест номинации за престижната телевизионна награда „Еми“ през периода 2000–2009 г., като печели единствено тази през 2002 г. През 2003 г. печели и „Златен глобус“ за ролята си на Рейчъл в ситуационната комедия „Приятели“. Ролята ѝ в сериала „Сутрешното шоу“ ѝ донесе статуетка за Най-добро дамско изпълнение от Наградите на гилдията на филмовите актьори през 2020 г.

От 2011-а Дженифър се среща с колегата си Джъстин Теру, с когото сключи брак през лятото на 2015 г. Двамата се разделят през 2017 г.

Житейските уроци, които ни даде любимата ни Рейчъл Грийн >>>

Дженифър Анистън
Снимка: Getty

Припомнете си още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти