Честит 78-ми рожден ден на неповторимата Лайза Минели!

Лайза Минели e родена на 12 март 1946 г. в Лос Анджелис, Калифорния.

Дъщеря е на световно известната актриса Джуди Гарланд, изиграла Дороти в „Магьосникът от Оз“ през 1939 г., и на режисьора Винсънт Минели.

Основно е била отгледана в студията на MGM, докато родителите ѝ прекарват почти цялото си време там, и прави дебюта си на тригодишна възраст, във филма „In the Good Old Summertime“. 

Как се промени Лайза Минели през годините

Родителите ѝ се развеждат през 1951-ва, а през 1952-ра майка ѝ се омъжва за Сидни Луфт.

лайза минели
Снимка: Getty/Gulliver

На шестнадесетгодишна възраст, Лайза заживява сама в Ню Йорк, и започва борбата си за своя собствена кариера в шоубизнеса. Първото ѝ признание идва за ролята ѝ в театралната продукция „Best Foot Forward“ през 1963-та. Година по-късно Джуди Гарланд кани дъщеря си да участва заедно с нея в представление на „London Paladium“.

Шоуто жъне успех мигновено и на второто представление Лайза бива включена за постоянно. Представянето на Лайза в Лондон се превръща в повратна точка и в кариерите, и в отношенията на майка и дъщеря. Публиката всеотдайно се влюбва в Лайза и Джуди Гарланд, съзнавайки, че Лайза е вече е зряла жена със своя собствена кариера. По време на това шоу Лайза се запознава с първия си съпруг, Питър Алън – приятел на майка ѝ.

лайза минели
Снимка: Getty/Gulliver

Лайза печели наградата Тони на 19-годишна възраст и бива номинирана за награда "Оскар" на 23-годишна възраст, за ролята си на Пуки Адамс във филма „The Sterile Cuckoo“.

Тя печели престижната награда „Оскар“ за ролята си на Сали Боус във филма „Кабаре“. Седемдесетте години са много ангажиращи за Лайза. Постоянно се снима във филми, участва в представления и музикални изяви. Тя и нейният добър приятел на име Халстън са редовни посетители на „Studio 54“ – най-известният диско-клуб в света. 

Била е омъжена четири пъти: за Питър Алън (1967–1974), Джак Хейли (1974–1979), Марк Джиро (1979–1992), Дайвид Джест (2002–2003).

Как се промени Лайза Минели през годините

 

Прочети също:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти