Блясък и вълнуващи премиери посрещна Филмовият фестивал във Венеция

Венеция фестивал
Снимка: Getty

Филмовият фестивал във Венеция отбеляза силно начало в сряда, когато започна 75-тото издание на международното събитие.

Програмата откри новият филм на режисьора на „Ла Ла Ленд“ Деймиън Шазел - „Първият човек“, който разказва за астронавта Нийл Армстронг и мисията му до Луната. Главната роля е поверена на Райън Гослинг, а като първата съпруга на Армстронг ще гледаме от октомври у нас и Клеър Фой, позната от сериала „Короната“. Епичният филм, който вече впечатли критиците, се очаква да бъде претендент за „Оскар“ догодина.

Венеция фестивал
Снимка: Getty

Сред акцентите на откриването беше и присъствието на Ванеса Редгрейв, която беше посрещната на крака при получаването на наградата за цялостни постижения „Златен лъв“. 81-годишната актриса беше придружена от своя съпруг – италианския актьор Франко Неро.

Председател на журито, оценяващи филмите в състезателната програма тази година, е Гийермо дел Торо. На откриващата церемония режисьорът на „Формата на водата“ похвали селекцията от 21 заглавия като „невероятно богата и силна“.

Венеция фестивал
Снимка: Getty

Един от акцентите на фестивала в четвъртък беше премиерата на „Фаворитката“. По този повод на червения килим се появи режисьорът на лентата Йоргос Лантимос и актьорите Ема Стоун, Оливия Колман, Никалъс Холт и още техни колеги от филма, който засега също се радва на положителни отзиви.

Венеция фестивал
Снимка: Getty

Вчера във Венеция пристигна и Лейди Гага, която направи романтична поява на лодка и с цвете в ръка. Певицата изпълнява главната роля в „Роди се звезда“, който ще бъде прожектиран за първи път тази вечер.

Венеция фестивал
Снимка: Getty

Вижте още снимки от първите два дни на фестивала в галерията >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти