Безценните неща, които потъват в земята всеки ден...

Автомобилът на Скалпа, готов за "погребението" си
Снимка: Facebook.com

Лилия Огнянова

По света има много милионери, милиардери и други хора, които не си знаят парите. Огромна част от тях са известни с ексцентричността си и с това, че са склонни да пилеят парите си по изненадващи и напълно безсмислени начини (като да си завещаят имането на пудела си и други такива).

Чикуиньо Скалпа – един от най-богатите мъже в Бразилия, е такъв много богат човек, който обича да фрапира обществеността със странния си вкус и нетрадиционни идеи.

Последната му постъпка определено заслужава внимание.

Той оповестил, че ще погребе в земята своето Бентли за няколко милиона долара, за да можел да си го кара и в задгробния живот.

Намерението му предизвикало вълна от недоволство, критика и истинско учудване.

В деня на погребението сред огромни букети цветя и венци, Бентлито било положено в огромна дупка в земята, приготвена специално за него.

Преди обаче да се „погребе“, Чикуиньо се изправил пред всички присъстващи, включително и представители на медиите, за да обясни намерението си.

Той оповестил, че всъщност няма да погребе автомобила си, защото разбира се, е глупаво и безсмислено. Но искал да привлече внимание към това, че е готов да зарови милиони долари в земята, за да не бъдат използвани никога повече, никой да няма възможност да ползва колата и да бъде безвъзвратно загубена за света.

Той заявил, че същото нещо се случва с органите на здравите хора, които биват погребвани всеки ден по света. С тази разлика, че органите са безценни и могат да спасят живота на милиони хора, които ги очакват в отчаяние.

Погребват се сърца, черни и бели дробове, очи, бъбреци... Това е абсурдно. Толкова много хора чакат за трансплантация, а вие погребвате здрави органи, способни да спасят милиони!“, казва Скалпа в своята реч.

Думите и действията му определено заслужават внимание и подбуждат широк обществен дебат за един важен въпрос – донорството!

Споделете вашето мнение – бихте ли дарили органите си след вашата кончина или не и защо?

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти