Башар Рахал: За любовта и чудесата в живота му

Познаваме го от малкия и големия екран, както в български, така и в чуждестранни продукции. Той e роден в Дубай, живял е в САЩ и е сред най-успешните български актьори в чужбина, но въпреки това смята България за свой дом. 

Рубриката "Тук и сега" в предаването "Събуди се" ни среща с Башар Рахал. Актьорът заведе Деси Банова-Плевнелиева в емблематичното "Ню Бояна Филм Студиос", където разказа откровено за неволите и приключенията, свързани с професията му, за любовта и чудесата в живота му.

Рашал споделя, че в работата на актьора прекрасното нещо е, че никога не е едно и също и винаги зад ъгъла дебнe изненада. Тази изненада обаче често е някое предизвикателство. Актьорската професия може да изглежда много по-привлекателна от работата от 9 до 5 в офиса, но от друга страна актьорите никога не знаят кога ще е следващият кастинг и дали няма да се окажат безработни сума ти време преди да получат следващата си роля.

"Редовно се снима, редовно снимаме. Когато е много студено, сме много разсъблечени и когато е много жега, сме с кожух. Винаги така се случва. По закона на Мърфи", казва той.

Башар Рахал признава, че не разбира понятието кариера на актьор в България и обяснява защо: "Какво значи кариера на актьор? Общо, ние работим тази професия, борим се, ходим на кастинги, създаваме си сами работа понякога, когато няма. Иначе трепетите... да, не мисля, че много сериозно съм подхождал към тази професия от самото начало."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bashar Rahal (@basharrahal)

Казва, че актьорството му дава усещането, че е правилна посока, когато има работа. 

"Когато нямаш, имаш съмнения. Аз смятам, че всички актьори сме много несигурни. Не вярвам, че някой актьор е мега сигурен в себе си. И това би било погрешно. Защото започваш да губиш усещания. Как да кажа, тази сензитивност, която ти трябва, за да подхождаш към всяка роля. Дава ми усещането, че могат да бъда различни хора в различен етап от живота си. На този терен мога да бъда арабски терорист, ако искам, после мога да бъда баща, роднина. Всичко, всичко мога да бъда. И това е много хубаво. Шизофрена професия!"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bashar Rahal (@basharrahal)

Споделя също, че никога не му е минавало през главата да се откаже от тази професия. 

"Защото аз не съм депресивен тип. Аз съм като цяло позитивен. Въпреки, че винаги играя някаква гад. И даже забелязвам, че хората ги е страх от мен, като не ме познават. [...] Защото като играеш цял живот лошия, в един момент хората решават, че ти си лош", казва Рахал.

Научете от видеото още за първата роля на Башар Рахал, за връзката с двете му дъщери и това какво си пожелава за предстоящия си юбилей.

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти