„Анонимните“ с нови зловещи разкрития за смъртта на принцеса Даяна

принцеса даяна
Снимка: Getty

От трагичната смърт на принцеса Даяна до днес са изписани и изговорени милиони думи. Мнозина все още продължават да твърдят, че тя е била убита. Малко преди трагичния си край самата тя предрича в писмо до своя верен иконом, че ще загине в автомобилна катастрофа. 

Днес, повече от 20 години по-късно, в интернет пространството започна да се разпространява нова порция информация за трагичния край на Лейди Ди. Но преди да споделим злокобните подробности, които излязоха на бял свят, бихме искали да започнем от самото начало.

На 31 август 1997, Даяна умира след автомобилна катастрофа в тунела Пон дьо л'Алма в Париж, заедно с Доди Ал-Файед и мениджъра по сигурността на хотел Риц — Париж, Анри Пол, който е шофирал наетия Мерцедес-Бенц през Париж. Колата се блъска в тринадесетата колона на тунела. Двулентовият тунел е построен без метална бариера пред колоните. Нито един от четиримата пътници в колата не е бил с предпазен колан. Кръвният анализ показва, че Анри Пол е бил под влияние на алкохол, докато е шофирал. Карал е с висока скорост, за да избяга от преследващите ги папараци.

Защото в онази августовска нощ Даяна, принцесата на Уелс, умря от раните си, получени в автомобилна катастрофа в един парижки тунел, само на 36 години? Каква е причината - бременност, убийство, плануван брак или просто нещастен случай? 

Не знаем. Но в едно обаче сме сигурни - ако бяхте попитали някого – мъж или жена – коя е най-красивата и състрадателна жена в света, с която бихте искали да излезете на вечеря, те щяха да ви отговорят: принцеса Даяна.

Можете да се запознаете с най-популярните конспирации, които се въртят около смъртта на принцесата, тук:

Смъртта на Лейди Даяна - убийство или нещастен случай?

"Анонимните" (англ. Anonymous) е името на неформална група хактивисти. Уебсайт, асоцииран с групата, я определя като „интернет група“ с „много свободна и децентрализирана структура на властта, действаща по-скоро според идеи, отколкото според директиви“. Анонимните стават известни след серия широко отразени от медиите хакерски атаки срещу правителствени, религиозни и корпоративни уебсайтове. 

Преди месеци организацията публикува чрез различни платформи изтекла информация и отправи заплахи към някои от най-известните хора в света.

Едно от най-шокиращите разкрития на "Анонимните" е твърдението, че принцеса Даяна е била убита. За виновници посочват именно членовете на кралското семейство. Организацията публикува пост в Туитър, в който твърди, че Лейди Ди тайно е събирала доказателства, уличаващи близък на принц Чарлз в сексуално насилие над жени и деца. Тук спираме с конспирациите и започваме да говорим с факти.

През 2002 година The Guardian публикува материал, според който Даяна притежава видеозапис с показанията на кралска прислужница, която е била двукратно изнасилена на територията на Двореца. Днес касетата е безследно изчезнала.

Оказва се, че малко преди деня на смъртта си посещава редица болници и домове в различни часове на денонощието. Защо? Отговорът си има име - Джими Савил. 

джими севил
Снимка: Getty

Телевизионен водещ и диджей, звезда от малкия екран във Великобритания през 60-те, 70-те и 80-те години на XX век. Ексцентрик, прословут със своята платитеноруса коса и биещи на очи костюми. Занимава се с благотворителна дейност и е удостоен с благородническа титла от кралица Елизабет II.

 На 34-годишна възраст е картотекиран като един от най-големите добродетели и доброволци на централната болница в Лийдс, където има почти неограничен достъп до младите пациенти.

Дарителските кампании на Джими привличат все по-силно вниманието на нацията. Така самият принц Чалрз изявява желание да се запозне с него. Според слухове двамата стават много близки и дори водещият редактира речите му и дава предложения за реформи в здравния сектор. 

Всичко това обаче е само върхът на айсберга.

джими севил
Снимка: Getty

Оказва се, че Савил има и тъмна страна, която остава скрита от светлината на прожекторите. Обвиняван е многократно в сексуални посегателства срещу момичета в продължение на десетилетия.

До администрацията на болницата многократно постъпват оплаквания от различни пациенти, но никой не им обръща внимание - кой може дори да заподозре харизматичния водещ с добро сърце и незалязваща усмивка? Репутацията му в медийното пространство е толкова чиста, че никой не може да пропука алибито му цели 30 години. С напредъка на времето обаче виковете на жертвите стават все по-силни.

Едва няколко месеца след смъртта му през 2011-та тъмните деяния излизат наяве. Само в Лийдс са разкрити 60 случая на сексуално малтретирани пациенти на възраст между 5 и 75 години. Джими Савил се превръща от най-обичания човек във Великобритания в най-голямото чудовище. 

До днес полицията успява да установи над 300 потенциални жертви, като според някои дори надхвърлят 500. Разследването бележи повратен момент в борбата със сексуалното насилие срещу деца.

Уилямс-Томас, бивш полицейски началник и създател на първия документален филм за сексуалните злоупотреби на Севил с уязвими тийнейджърки, признава, че в началото на разследването му не е било ясно дали насилникът първо е спечелил световна слава, а после е започнал да посяга на деца. Едно е сигурно - Савил създава благотворителните си програми като средство за достъп до потенциалните си жертви.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти