Анджелина Джоли проговаря за опасностите, които грозят децата по време на пандемия

анджелина джоли
Снимка: Getty/Gulliver

От години следим какво се случва в живота на Анджелина Джоли и не спираме да се възхищаваме на нейната красота, интелект и добро сърце.

Въпреки че не е изоставила напълно актьорската си кариера, красавицата не крие, че е посветила живота си на глобалните хуманитарни каузи и, разбира се, децата си -  Мадокс (16 год.), Пакс (14 год.), Захара (13 год.), Шайло (12 год.) и близнаците Вивиен и Нокс  (11 год.). 

През лятото на 2019-та година стана ясно, че Анджелина ще се изявява занапред и като журналист за списание "Тайм", като нейните статии ще се появяват ежемесечно на всички платформи на медията и ще се фокусират върху миграцията и правата на човека. Наскоро актрисата публикува нов материал, който искрено ни трогна и ни накара да погледнем от друг ъгъл на тревожните времена, в които живеем сега. 

Когато СЗО обявиха, че децата са извън рисковата група на вируса COVID-19, светът сякаш си отдъхна с облекчение. Но има една не по-маловажна опасност, която застрашава най-малките по време на пандемията - домашното насилие.

Домът не е безопасно място, когато си жертва на домашно насилие >>>

анджелина джоли
Снимка: Getty

Икономическата криза, която предизвика вирусът COVID-19, дойде бързо и опустошително. Самоизолацията и мерките за сигурност довеодоха до загуба на работни места, финансови проблеми, стрес и напрежение за много семейства. Тази обстановка в дома увеличава риска от домашното насилие, независимо дали говорим за бежански лагер или икономически развито място.

Идва моментът, в който децата са лишени от доверените им съюзници, които им помагат да се справят със семейните проблеми: приятелите, учителите, спортът, роднините, при които гостуват от време на време, за да избягат от токсичната среда вкъщи. 

Разбира се, Анджелина не е против карантината и социалната изолация, но изтъква, че обществото ни не е подготвено за психологическите последици от тази пандемия върху семействата.

Не сме достатъчно подготвени за този момент, защото не сме се научили да приемаме насериозно необходимостта от протекция върху децата. Все още не разбираме и пренебрегваме дълбоките, трайни последици от една травма върху детската психика. Жени, които намират сили да споделят за своя опит, често са шокирани от предразсъдъците и критиките, с които се сблъскват. 

анджелина джоли
Снимка: Getty/Gulliver

Какво е решението? Любов, подкрепа и разбирателство. Да се грижим за близките си, макар и от разстояние. Да сигнализираме на подходяща институция, ако сме жертви или станем всидетели на всякаква форма на насилие. В заключение, както самата Джоли пише:

"Казват, че е нужен цял град, за да се отгледа едно дете. А всъщност е нужна цяла държава, за да осигурим безопасността и комфорта на децата, които наистина заслужават."

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти