Амбър Хърд има следните психични проблеми според специалист, а фенове забелязаха, че копира Джони Деп в съда

Клиничен и съдебномедицински психолог, нает от юридическия екип на Джони Деп, свидетелства, че актрисата е показала признаци на гранични и хистрионични личностни разстройства.

На деветия ден от процеса за клевета на 58-годишния  Деп срещу 36-годишната Хърд във Феърфакс, Вирджиния, д-р Шанън Къри каза пред съда, че е била помолена да „предостави психологическа оценка на г-ца Хърд“ още през октомври 2021 г.

Джони Деп и Амбър Хърд на поредния ден в съда

Оценката на д-р Къри идва след преглед на „всички документи по случая“, съобщава People, включително медицинските досиета за „лечение на психичното здраве“ на актрисата, аудио и видео записи, снимки и „множество свидетелски показания“. Специалистът казва, че се е срещнал с Хърд „на две различни дати“ - 10 и 17 декември 2021, прекарвайки общо около 12 часа заедно.

„Резултатите от оценката на г-ца Хърд подкрепиха две диагнози: гранично личностно разстройство и хистрионно разстройство на личността“, казва д-р Къри. Тя добавя, че не вижда доказателства за посттравматично стресово разстройство в оценката си на Хърд, но отбелязва: „Само защото някой няма посттравматично стресово разстройство не означава, че не е бил наранен психологически от това, за което се твърди – в този случай, г-ца Хърд твърди, че е била психологически наранена и че е страдала от посттравматично стресово разстройство поради злоупотреба, която твърди, че е извършена от г-н Деп.“

Граничното личностно разстройство се характеризира с нестабилно настроение и поведение. Според определението на американския академичен медицински център с нестопанска цел Mayo Clinic това състояние „влияе върху начина, по който мислите и възприемате себе си и другите, причинявайки проблеми в ежедневното функциониране. Включва проблеми с представата за себе си, трудности при управлението на емоциите и поведението и модел на нестабилни взаимоотношения.“

„При граничното личностно разстройство се изпитва силен страх от изоставяне или нестабилност и може да се наблюдава трудност за понасяне на самота. Неподходящият гняв, импулсивността и честите смени на настроението обаче могат да отблъснат другите, въпреки желанието за любящи и трайни връзки“, гласи още определението.

Хистрионичното личностно разстройство се характеризира с драматично, прекалено емоционално или непредсказуемо мислене или поведение. В своите показания д-р Къри твърди, че хората с това заболяване могат с измислени истории да приемат ролята на „жертва“ или „принцеса“.

Според клиниката може да се прояви в „постоянно търсене на внимание“, „прекалено емоционалност, драматизъм или сексуална провокативност за привлечане на внимание“; „драматичен изказ с категорични мнения, но малко факти или подробности, които да ги подкрепят“ и др.

Д-р Къри сподели в съда във вторник, че „има информация, която подкрепя“ оценката на Хърд „от множество източници“, включително тест, който психологът е провела сама, и „доказателства за тези диагнози в нейните записи и в нейния самоотчет“.

Откровенията на Джони Деп в съда

Междувременно по-наблюдателни фенове обвиниха Амбър Хърд, че използва психилогична игра срещу бившия си съпруг, копирайки облеклата му в съда.

За първия ден от процеса Джони Деп се яви в сив костюм, съчетан с вратовръзка Gucci и украшение за нея във формата на пчела, пише E! Online. На следващия ден Хърд облече подобен сив костюм, а на 13 април се появи с врътовръзка с почти същото украшение. Само няколко дни по-късно потребителите на социалните медии забелезяха, че на 18 април Деп пристига в съда с коса, вързана на опашка, а на 19 април Хърд избра подобна прическа.

„Знам, че това беше преди дни, но можем ли да говорим за факта, че Амбър Хърд умишлено пресъздава съдебните тоалети на Джони Деп няколко пъти...Това не ви ли крещи за психологическо насилие? Мъжът е буквално в съда, а тя все още му се подиграва“, пише един потребител в Twitter, а друг споделя „Следа съдебния процес на Джони Деп и забелязах, че Амбър Хърд го отразява огледално чрез тоалети (…) Това е зловещо“.

През ноември 2020 г. Деп загуби широко отразяваното дело в Обединеното кралство за клевета срещу британския таблоид The ​​Sun за това, че го нарече „бияч на съпруги“. Съдът потвърди твърденията на изданието като „по същество верни“ и Хърд свидетелства, за да подкрепи твърденията. Опитът му да обжалва решението през март 2021 г. беше отхвърлен.

Хърд все още не е взела становище в настоящия процес. Към момента Деп съди Хърд за 50 милиона долара заради нанесени щети върху кариерата му. В есе за Washington Post от 2018 г. на тема домашно насилие тя описва своя личен опит, макар да не споменава Деп по име в статията. Актьорът първоначално заведе делото за през март 2019 г.

Влюбените моменти на Джони Деп и Амбър Хърд

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти