Александър Сано: „Непрестанна борба между дяволи и ангели има в героя ми от „С река на сърцето“

На 13 септември започва сериалът „С река на сърцето“ (от вторник до петък от 20:00 ч. по NOVA) - обещаваща продукция, която разказва за заможната фамилия Боневи, чиито наследници Вяра и Борис ще трябва да „запазят семейния бизнес с цената на разтърсващи житейски уроци и промени“. 

Режисьор е Мартин Макариев, от когото последно гледахме „В сърцето на машината“, а главен сценарист е писателят Георги Тенев. Сериалът е заснет във Видин, където в знакова локация за историята се превръща винарска изба с архитектура от края на XIX век.

Освен Луиза Григорова и Александър Димов в главните роли на брат и сестра, в актьорския екип ще видим още редица обичани актьори, сред които и Александър Сано, когото разпитахме повече за героя му в „С река на сърцето“. Прочетете какво разкри той за новия си образ ексклузивно за Edna!


След „В сърцето на машината“, който се прие изключително добре сред зрителите у нас, отново работиш с режисьора Мартин Макариев. С какво този път спечели сърцето ти „С река на сърцето“?

С много неща. Историята, персонажите, локациите, които са приказни. Разбира се екипът, на който сляпо вярвам и смятам за най-добрия в родната кино индустрия. Като прибавим и актьорите, които станаха част от проекта – нямаше много за мислене. 🙂

Александър Сано
Снимка: NOVA

Разкажи ни малко повече за своя герой – беше ли той предизвикателство за теб, по какво се различавате и ще претърпи ли неочаквани обрати?

Не всеки образ е „предизвикателство“, но Петър се оказа такова.

Това е човек, който непрекъснато се разминава с желанието си да води „нормален живот“, лутащ се между две диаметрално резлични концепции за морал и кое е справедливо. Дяволите и ангелите в него са в непрестанна борба.

„С река на сърцето“ изглежда физически натоварващ за някои от персонажите, включително и твоя. Как се подготви за снимките?

Винаги съм се стремял в подготовката си към даден образ физиката ми да се доближава максимално до реалността на персонажа, който изграждам. В случая ще видим здрав и енергичен бивш войник, който не изглежда като от списание за бодибилдинг, тъй като води суров живот сред едни лозя. Не тренира и не се храни по програма с протеин от сутрин до вечер. Останалото е душевността му. Тя, макар и обрана по войнишки, е най-вълнуваща.

Наскоро беше споделил в социалните мрежи мил кадър с дъщеря си Ава от снимачната площадка на „С река на сърцето“. Можеш ли да ни разкриеш дали отново сте си партнирали пред камерата и би ли искал тя да тръгне по твоя професионален път?

Не. Ава засега просто прекарва време с мен на снимачната площадка. Синът ми Иво също се включи в екипа зад кадър, но Марто Макариев реши да го използва за един от образите. Аз винаги първо съм против да снимат децата ми...не знам защо. Истината е, че Иво се справи много добре и май участието му ще е по-дълго от първоначално планираното, но това е решение на режисьор и продуцент. Аз не им се бъркам.

Александър Сано
Снимка: NOVA

Ще се радваме да ни разкажеш за някой любим твой спомен от снимките на сериала.

Ще запомня колко различен и уютен е Дунав във Видинския край. И селата там.

Гомотарци е село с особена енергия. И хората, много сърдечни и красиви души. А „Бонония“ (винарската изба, където са направени част от снимките на сериала - бел.ред.)... това е, което искам да виждам българите да правят. Да създават красиви неща в хармония с красивата ни природа. Удивително място.

С колеги като Яна Маринова и Луиза Григорова често си партнирате – има ли нещо, с което те изненадаха сега?

И двете са страхотни актриси. Всеки път ме изненадват с някакъв различен професионален нюанс, който не съм забелязал в предишните им образи. Искам да кажа, че целият актьорски състав са колеги, на които се възхищавам искрено. Слава Богу има и още страхотни актьори и актриси, които за момента не са част от проекта, но вероятно ще станат за в бъдеще. Открих за себе си и някои по-малки от мен колеги, за които не подозирах и се оказаха много талантливи.

Александър Сано
Снимка: NOVA

За снимките на „С река на сърцето“ сте прекарали немалко време във Видин. Имаш ли си вече любимо място там или такова, което би ни препоръчал да посетим?

Винарната „Бонония“ със сигурност. Както и Видин и целия регион наоколо.

Северозападът ни е много красив и силно подценен.

Александър Сано
Снимка: NOVA
 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти