Акцентът на тазгодишните Оскари - сексуалните посегателства и борбата с тях

ndkj
Снимка: Gettyimages/Gulliver

Водещият на 90-ата церемония за връчване на наградите Оскар Джими Кимъл откри шоуто, шегувайки се с гафа от миналата година, когато бе сбъркано името на филма победител и бе обявено, че това е "Ла Ла Ленд", вместо "Лунна светлина". Той препоръча тази година всеки, който си чуе името да не бърза да става, а да изчака няколко минути.

Миналата година грешката бе предизвикана от връчването на погрешен плик с име в него от разсеян служител на компанията "Прайс Уотърхаус Купърс" на връчващите наградата Фей Дънауей и Уорън Бийти, предаде НОВА.

"Това беше много смешно, но няма да с повтори", каза Кимъл.

В речта си обаче той посвети голямо време на скандала със сексуални посегателства, свързан с продуцента Харви Уайнстийн. Кимел каза, че Уайнстийн е заслужавал изгонването си от Американската филмова академия. Водещият припомни, че от скандала с посегателствата са се родили две движения "Аз също" и "Времето изтече" и каза, че за тях ще се чува още по-късно в церемонията. 

Вижте снимки на всички наградени от церемонията през изминалата нощ. ►►►

Водещият се пошегува, че статуетката "Оскар" е идеалното въплъщение на момента с разкриването на сексуалните посегателства и я похвали. "Той държи ръцете си там, където човек може да ги види, не казва нищо обидно и няма пенис", пошегува се Кимъл.

Водещият продължи с шегите казвайки, че тази година ще бъде запомнена с това, че мъжете са се държали толкова зле, че жените са започнали да излизат с риби. Така Кимъл визира един от големите претенденти за статуетката в редица категории, сред които тези за най-добър филм и режисьор - "Формата на водата", в който главната героиня се влюбва в амфибиоподобно създание.

Кимъл каза още, че Холивуд не може да допусне повече лошото поведение да остава незабелязано.

Най-забележителните рокли от червения килим на наградите "Оскар"►►► 

Имиграцията и огнестрелните оръжия също бяха теми, за които се говореше на церемонията. Лупита Нионго и Кумаил Нанжиани - двама американски актьори с имигрантско потекло - се обявиха в подкрепа на програмата за имигрантите "мечтатели" (имигрантите, дошли незаконно в САЩ с родителите си като деца). 

Големите победители на тазгодишните награди "Оскар"!

На церемонията рапърът Комън пък разкритикува остро Националната оръжейна асоциация. Тази критика дойде в разгара на дебатите за контрола върху оръжията след стрелбата във Флорида, в която училище бяха убити 17 души, повечето от които ученици.

Националната оръжейна асоциация е лоби, което има влияние върху така наречената "американска култура на оръжията". Критиката си към него Комън отправи рапирайки и казвайки, че асоциацията се държи като бог, докато за убитите ученици от Паркланд във Флорида трябва да се каже само "амин".

 

From jet skis to #Oscars Helen Mirren really does do it all.

A post shared by The Academy (@theacademy) on

Най-забележителните рокли от червения килим на наградите "Оскар"►►► 
 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти