А знаете ли, че Лени Кравиц прави мебели

Лени Кравиц
Снимка: Getty/Images

Новата колекция мебели на американския рок музикант и продуцент Лени Кравиц носи атмосферата и духа на калифорнийската музика и нюйоркската клубна култура през 70-те години на ХХ век, предава сайтът Artprice.

„Бъдеще в миналото“ – така се определя новата му колекция, чието вдъхновение се корени в излъчването на 70-те. Интериорните елементи, които световно известният певец е реализирал съвместно с мебелната компания CB2, ще бъдат пуснати на пазара на 1 октомври.

Звездата придава неподражаемия си стил и в тази си по-малко позната страст към обзавеждането на дома.

Мебелите, аксесоарите и осветлението по дизайн на Лени са вдъхновени от 70-те години на миналия век и моментално придават рокендрол небрежност на пространството с приглушен лукс.

В колекцията са включени дори и меки текстилни акценти като графични килими и възглавници за акцент. “Това беше период, в който висшата мода се срещна с хипи шика и се смеси с рокендрол глам”, споделя Лени Кравиц.

Мебелите от напълно нови материали като пластмасата, например, която е често използвана в дизайна през 70-те. Дизайнерският проект на музиканта и CB2 съдържа 20 интериорни елемента: настолни лампи, нощни шкафчета, възглавници, столове. Характерна особеност на всеки от тях е плавността на формите и нотката футуристичност, която се усеща.

At home with #thecollection @cb2 x @kravitzdesign by at @lennykravitz #naturalglam #signaturestyle #interiordesign

A photo posted by KRAVITZ DESIGN (@kravitz_design) on

„Желанието ни бе да създадем мебели в собствения ми стил, а общото звучене произлезе от многобройните ми пътувания по света“, обяснява музикантът.

Лени Кравиц последва примера на доста от своите колеги, сред които Брад Пит и Ванила Айс, като започна да реализира идеите си за създаване на мебели.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти