68 години на трона - Edna велика жена и нейното царуване

кралица Елизабет
Снимка: Getty

Днес Елизабет Втора отбелязва своя годишнина като кралица. Тя е на трона от 68 години!

На 6 февруари 1952 година крал Джордж Шести умира след продължително заболяване. Така Елизабет, която по това време е носела титлата "принцеса" се възкачва на престола, превръщайки се в кралица Елизабет Втора, най-дълго управляващият монарх в историята на Великобритания.

кралица елизабет
Снимка: Getty/Gulliver

Елизабет се качва на трона на 25 години, а днес е на 93. Майка ѝ – кралица Елизабет Боуз-Лайън, живя до 101 години и се появяваше на публични места почти до смъртта си.

Кралицата Елизабет II е кралица и държавен глава на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия и на 15 страни от Британската общност (включително Канада, Австралия и Нова Зеландия).

Тя е глава на Британската общност, върховен управител на Църквата на Англия, главнокомандващ британските въоръжени сили и лорд на Ман.

кралица елизабет
Снимка: Getty/Gulliver

Това всъщност я превръща в най-могъщата жена в света и в една от най-обичаните политически фигури. Има силно развито чувство за дълг и прилежност и ръководи умело и ефективно кралските дела.

Макар да успява да опази личния си живот от медиите, нейните деца и внуци се превърнаха в най-обсъжданите фигури не само в страната, но и в света.

Разгледайте галерията ни и вижте как се е променила кралицата през годините, както и най-щастливите ѝ моменти.

Към галерията >>>

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти