5 звезди, които са заеквали, но това не им e попречило да са на върха

Говорните дефекти са сред проблемите в ранна възраст, които създават затруднения и за учениците. Освен че водят до дискомфорт при общуването с връстници, те често се превръщат в причина за подигравки и ниско самочувствие.

Сред известните личности също има хора, които са преодолели заекването, от което днес няма и следа. Те смело са следвали мечтите си и могат да бъдат пример за подрастващите.

Мерилин Монро се е борила със заекване в различни периоди от живота си. Понякога много болезнено. Всъщност прочутият ѝ дълбок глас се дължи на заекване в детските години. Най-важният съвет, който е получила от логопеди, е бил да вдишва умишлено точно преди да проговори.

мерилин монро
Снимка: Getty

Мерилин успява да преодолее проблема, но заекването се връща в последните месеци от нейния живот, когато тя е на върха на славата, и преди загадъчната ѝ смърт. По време на снимките на последния ѝ филм "Something's Got to Give" актрисата има огромни проблеми с репликите. Твърди се, че това е заради стреса, породен от бурен личен живот, гарниран с наркотици, алкохол и скандали.

Вижте още 4 звезди, които са заеквали, но са се справили с това състояние:

5 звезди, които са заеквали, но това не им e попречило да са на върха

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти