Специално

3 двойки, които се влюбиха на снимачната площадка, но бяха обречени на раздяла

Има много филми, които ни карат да повярваме в истинската любов, въпреки че разказват измислени истории.

Докато пресъздават чувствата на героите си обаче, много актьори пренасят любовта от снимачната площадка в личния си живот.

В богатата Видеотека VOD – част от ТВ платформата на EON, открихме няколко филма, които не само разказват красиви истории, но и са се превърнали в повод главните актьори в тях да се влюбят.

Пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM вижте тук.

А ето и кои са филмите, които са събрали тези двойки и които можете да гледате в платформата на EON още сега.

1. Невена Коканова и Раде Маркович в „Крадецът на праскови“

„Крадецът на праскови“ разказва една трагична любовна история, излязла изпод перото на Емилиян Станев. Филмът излиза през 1964 г., а двамата актьори, които изиграват ролите на обречените влюбени, са звездата на родното кино Невена Коканова и сръбският актьор Раде Маркович.

EON
Снимка: imdb

Огънят помежду им пламва веднага на снимачната площадка. Така, докато изиграват една от най-пламенните любовни истории на екрана, Невена и Раде пренасят любовта в реалния живот. „Още на първия дубъл се усети, че между нас прехвърчат искри. Мисля, че филмът се харесва и днес, защото в него се разигра истинска любов, не само на екрана, а и наяве“, спомня си Маркович в свое интервю. Той не си спомня точния момент, когато привличането се е превърнало в любов, но признава, че го е осъзнал чак след снимките, когато се завърнал в Белград.

Любовта им обаче е забранена, защото той е женен за сръбската си колежка Оливера Маркович, а тя е омъжена за режисьора Любомир Шарланджиев. Въпреки това цели 7 години Раде и Невена се отдават на невъзможната си любов, като той се развежда и се връща в София, за да е с Невена. В началото на 70-те двамата слагат край на аферата, оставайки приятели завинаги и пишейки си писма в продължение на четири десетилетия.

2. Брадли Купър и Зоуи Салдана в „Думите“

В основата на сюжета на „Думите“ не стои любовната история на героите на Брадли Купър и Зоуи Салдана, които изиграват съпрузи. Всъщност лентата разказва историята на една друга двойка, която няма как да не ви развълнува. Докато снимат обаче, Брадли и Зоуи се влюбват, като връзката им като че ли не върви много гладко.

Според близки до Купър именно той инициира първата им раздяла през 2012 г. само няколко месеца, след като са започнали да излизат. „Той просто не искаше да е обвързан тогава“, твърдят те. И въпреки че двойката отново се събира, проблемите им изглеждат непреодолими и окончателната раздяла е неизбежна. Двамата така и не оповестяват официално причината да поемат по различни пътища, а в медиите се спекулира, че майката на Брадли, с която той е много близък, не одобрявала приятелката на сина си.

EON
Снимка: Getty

По-късно Зоуи описва партньорството им в „Думите“ като удоволствие, а самия Купър нарича „много отдаден и истински професионалист“. Впоследствие двамата отново работят заедно и изглежда помежду им няма никакво напрежение. Салдана признава в интервю, че раздялата с Брадли ѝ е помогнала да открие себе си и да не се страхува да остане сама. В момента тя е омъжена и има три деца, а Брадли Купър е баща на 6-годишно момиченце с бившата си съпруга Ирина Шейк.

3. Джони Деп и Амбър Хърд в „Дневникът на едно пиянде“

В „Дневникът на едно пиянде“ Джони Деп влиза в ролята на журналист, който започва работа в Пуерто Рико. Героят му среща фатална красавица, която е сгодена за друг и моментално се влюбва в нея – точно както се случва и с Деп и екранната му партньорка Амбър Хърд през 2009 г. Двамата започват да се срещат в края на 2011 г., а през 2012 г. Деп и дългогодишната му партньорка Ванеса Паради обявяват публично раздялата си след 14-годишна връзка.

По-късно Джони неохотно ще признае, че е изневерил на майката на децата си със своята колежка. Три години по-късно Джони и Амбър, една от най-популярните двойки в шоубизнеса, се женят в дома си в Лос Анджелис. Но както всички знаем, тази история, която отстрани изглеждаше като романтична приказка, се оказва мрачен кошмар с необратими последици и за двамата.

EON
Снимка: Getty

През 2016 г. Хърд подава молба за развод с Деп и го обвинява във физическо насилие. Разводът им е финализиран на следващата година, а Амбър получава 7 милиона долара от извънсъдебното споразумение. През декември 2018 г. Хърд написа статия за The Washington Post, в която заяви, че е била малтретирана във връзката си, което доведе до драматичното и широко обсъждано дело за клевета миналата година, което Джони Деп заведе срещу бившата си съпруга и спечели.

Внушителна видеотека в удобно за вас време с VOD:

Просто натиснете VOD – част от абонаментите пакети на EON, на вашето дистанционно. Можете да търсите, преглеждате и подреждате заглавията според вашите интереси и предпочитания. Те са удобно разпределени в отделни жанрове. Каталогът се обновява непрекъснато, така че никога няма да скучаете. Филмовото удоволствие е гарантирано!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти