2016-та - годината, в която ни напуснаха велики звезди!

2016-та - годината, в която ни напуснаха велики звезди!
Снимка: netinfo

Сякаш 2016-та е годината, в която всички велики звезди са се събрали на небето. 

Вече е 26-ти декември и си мислехме, че вече годината е към своя край и няма да има сътресения около нас, а ето - Джордж Майкъл ни напусна едва на 53 години без предупреждение за милионите му фенове. 

Надяваме се това да е краят на разделите ни за тази година, защото самата тя беше изпълнена с много сбогувания, за които повечето от нас не бяха готови.

Дали вълната от умиращи знаменитости е нещо съвсем нормално, с което ще трябва да свикнем?

Отговорът е да, според редактора на некролозите в Би Би Си Ник Серпъл, който разбира от тези неща.

Разгледайте нашата галерия, за да разберете с кого се простихме тази година ТУК. 

–––>>> Към галерията

Той твърди, че броят на забележителните хора, починали тази година, е „феноменален“. Ако сравним със статистиката от изминалите години, имаме ясна тенденция на увеличаване. Работата на Ник, който пише некролозите за телевизията, радиото и сайта на Би Би Си, през последните години се е увеличила значително.

И така не е само в Би Би Си. „Дейли Телеграф“ поддържа галерия с починалите видни личности и по това време на годината през 2014-а в нея е имало 38 имена. Миналата година са били 30 – а тази досега са 75!

Няма как да не си зададем въпроса – защо? Какво става?

Има няколко причини, обяснява Ник. Хората, които започнаха да стават известни през 60-те, сега навлизат във 70-те си години и започват да умират.

„Освен това, в момента има много повече известни хора, отколкото когато и да било – продължава той. – За поколението на баща ми и на дядо ми единствените наистина известни хора са били от света на киното – тогава не е имало телевизия. Но сетне, ако някой не бъде показан по телевизията, той няма как да се прочуе.“

Мнозина от починалите напоследък знаменитости са от така нареченото бейби бум поколение – родени между 1946 и 1964, когато населението рязко нараства. В САЩ например, според официалното преброяване, през 2014 г. 76 милиона души са принадлежащи на бейби бум поколението – т.е. около 23% от населението.

По-голям брой бебета, родени по време на бейби бум поколението, означава, че по-голям брой хора накрая ще станат известни.

Сега тези прочули се някогашни бебета – вече на възраст между 52 и 70, измират. Сред тях са и мнозина от починалите тази година – включително  Принс (57), Алън Рикман (69), Дейвид Боуи (69) и комедийнита актриса Виктория Уд (62) – все от бейби бум поколението.

Така ли ще продължи?

Лошата новата е – най-вероятно да.

„През следващите десет години тези хора ще станат на по 80 и отгоре, а смъртността в тази възрастова група не е никак ниска – напомня Ник Серпъл. – И в това число не влизат изненадващите смъртни случаи, когато умират хора, които не би трябвало…“

Разгледайте нашата галерия, за да разберете с кого се простихме тази година ТУК. 

–––>>> Към галерията

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти