10 скандални визии, които разпалиха Оскарите през годините

оскари
Снимка: Getty

Предстоящата церемония по връчването на наградите "Оскар" в неделя, 27 март, е най-очакваното събитие от тазгодишния сезон на наградите - и ако "Златните глобуси", наградите "Изборът на критиците" и други събития от последните месеци са някаква индикация, това със сигурност ще бъде вечер, изпълнена със запомнящи се модни визии. В очакване на голямата вечер хвърляме поглед към някои от най-противоречивите и емблематични решения в историята на шоуто - по-конкретно към визиите, които не можем да не обсъждаме година след година.

Предишните церемонии по връчване на наградите са предизвикали някои от най-дискутираните моменти в модата. Гениална ли беше лебедовата рокля на Бьорк или просто откачена? Дали моментът на Анджелина Джоли в социалните мрежи засенчи роклята ѝ от Versace? Заслужаваше ли си роклята на Dior на Дженифър Лорънс спъването, което предизвика? Много от стиловите решения имат богата предистория, като например причината, поради която Били Портър носеше рокля, а не смокинг през 2019 г., която добавя контекст и дълбочина към моментите на червения килим.

Истината е, че модата е субективна. Това, което седи добре на един човек, може да е възможно най-лошия избор за друг. Но едно нещо е ясно: тези визии накараха хората да говорят.

Вижте в галерията 10 модни момента на Оскарите, които предизвикаха голямо вълнение, в хронологичен ред.

10-те най-скандализиращи тоалети на Оскарите

 

Още за четене:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти