Посмееш ли да ме разлюбиш - приготви се да загубиш

Посмееш ли да ме разлюбиш - приготви се да загубиш
Снимка: Thinkstock

Казват, че най-хубавото нещо било да имаш някого до себе си, с когото да споделяш леглото нощем и на когото да казваш „Добро утро” сутрин. Казват, че връзките били изградени от компромиси, разочарования и сълзи, но всичко си струвало. И казват, че боли. Боли, когато си сам.

А мен ме боли от приказката за двете половини, бродещи и търсещи се, за да се допълнят. Боли ме от мисълта, че някой ме мисли за половина. Недовършена, незапълнена, нецяла, недостатъчна на теб и на света, защото е половина, а не единица.

Ти си бъди половина, но остави ме да наричам себе си цяла, красива изписана единица. Не ми натрапвай мнението и опита си, защото тази глава на раменете ми е достатъчно способна да направи свои изводи, да мисли и решава каква да бъде.

Компромиси със себе си не правя, аз работя, уча и градя мене си така, както преценя. Ако ме харесваш – ела. Добре дошъл в моя свят и заповядай, ако искаш да го направим наш. Но не ме променяй, защото тогава ще бъда твой инструмент, с който да градиш собствения си комфорт. Ако се опиташ да ме превърнеш в инструмент, аз ще се трансформирам в оръжие, в снаряд, в барут …и после пепел, останки от надежди, морета от сълзи и парчета от сърце…твоето и моето.

Не смей да казваш, че това е твоят начин на обичане. Това е твоят начин на превземане и на отнемане. Казвам ти, а ти го приеми както искаш – залееш ли ме с море от разочарование в него аз ще те удавя. Още в началото те предупредих – компромиси със себе си не правя!

И ще ти кажа от сега – мен от самота не ме боли. И не ме интересува дали ще ми кажеш „Добро утро” или „Лека нощ”, ако през деня си ми казал поне три пъти „Обичам те” . Защото тогава и утрото ще е прекрасно и нощта ще е лека и животът ще е приказка. Да, знам, че обичаш приказки. И ти знаеш, че аз обичам да ги измислям и разказвам.

Просто бъди готов да си смелия рицар, романтичния млад мъж и влюбения принц. Аз ще бъда твоето момиче и ще направя всичко, за да си щастлив. А ти обещай, че смелия рицар ще ме спаси от скучното сиво ежедневие, че романтичният мъж ще ми подарява цветя, ще ме носи на ръце и ще ме събужда с целувка.  И ако решиш да избереш точно мен – обичай ме докрай. Ако те е страх или не можеш, остави ме и тръгни – мен от самота не ме боли.

И ако след всички думи, които ти казах ти не си разбрал или си достатъчно дързък, глупав и напорист, за да нахлуеш в моя свят с претенциите да бъде твой – смятай това за война. Посмееш ли да ме разлюбиш – приготви се да загубиш.

Автор: Алекс Янакиева

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfocompany.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти