Как се запознах с баща ви: Историята на Елена

Как се запознах с баща ви: Историята на Елена
Снимка: Thinkstock

Нашата история започна няколко месеца преди да се запознаем.

Започна от мига, в който видях висок прекрасен младеж на опашката за уверения пред канцеларията в университета ни. Беше любов от пръв поглед – без думи, без познанство... достатъчен беше един поглед.

Днес, 16 години по-късно, отдавна мой съпруг и баща на 6-годишната ни дъщеря, все още е пред очите ми там, на тази опашка за уверения.

Започнах да търся начин да се запознаем.

Беше колега от друг „поток” на специалността ни и едва няколко месеца по-късно успях да направя „пробив” в компанията му, получавайки официална покана за парти, на което щеше да е и той.

Запознахме се там и месеци след това за него бях просто „колежка”, а за мен той беше „мъжът на живота ми”. И знаех, че някой ден и той ще го разбере. Просто трябваше да бъда търпелива.

До лятото, близо година след влюбването ми от пръв поглед, не бяхме успели да стопим много ледовете. Карахме се като куче и коте пред колегите и дори чувахме от тях „където пуши, има любов”, но го приемахме с усмивка, на шега. Но лятото дойде. Отидохме на море с колеги и морето стопи всички ледове между нас и ни сближи. Оставаха два дни до отпътуването ни обратно за София, но се очертаваше да се приберем просто близки приятели.

И реших най-накрая да взема нещата в свои ръце. Да действам сега или никога! С компанията бяхме наели общо бунгало и следобеда, останали само двамата, го помолих да намаже изгорелия ми от слънцето гръб. Половин час такова мазане с масаж ми направи, че имах чувството, че съм пред припадък от всяко докосване.

А след масажа, следващите два дни, пак добри приятели... направо се отчаях от живота, казах си „това беше, каузата е загубена”. Дойде последната ни вечер на морето.

И както танцувахме изведнъж се оказа, че компанията се е разпиляла и сме само двамата сред десетки непознати. Той се приближи към мен, без да каже нищо, прегърна ме през кръста и последва най-сладката и страстна целувка на света.

Останахме прегърнати и когато колегите се появиха отново на дансинга всички ни гледаха с широко ококорени очи и не вярваха, че преди минути са оставили приятели, а са се върнали при влюбена двойка. Но не се беше случило чудо, просто той най-накрая се беше престрашил да ми покаже, че аз съм неговото момиче.

Прибрахме се хванати за ръце, сутринта дойде в моята стая и ме събуди с целувка и оттогава вече 16 години се обичаме. Четири години след това съдбовно море, един красив есенен ден, се омъжихме, а няколко години по-късно през зимата се роди прекрасната ни дъщеричка.

Докато бяхме все още гаджета той събуди някакъв поетичен порив в мен и понякога му изливах мислите и чувствата си в стих. След като любовта ни даде своя плод, а именно чакано детенце, му посветих тези редове, събрали цялата ми обич към него:

Обичам те единствен от мига,

в който срещнах те през пролетта.

През лятото морето ни събра,

есента красива ни венча.

През зимата какво оставаше ни друго,

освен в живота ни да дойде чудо.

Обичам те безкрайно – с мен бъди

до сетните добри или пък трудни дни!

Това е началото на нашата история. Пишете и вие своята, всеки ден, но не с перото на навика, а с перото на любовта!

Тази история е част от играта ни „Как се запознах с баща ви“. Вижте повече за нея тук >>>

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти