Другото просто няма значение

Другото просто няма значение
Снимка: Thinkstock

Здравейте, 

Всеки ден пия сутрешното си кафе с вашите рубрики и се зареждам с откровенията и позитивизма, които струят от тях. Изпращам ви моята кратка история, която написах, вдъхновена от историите на вашите читателки. Тя е съвсем обикновена и може би няма да се открои на фона на останалите, но за мен е най-хубавото, което ми се е случвало и я пожелавам на всеки, който се е понесъл по течението и е забравил или не оценява дребните човешки радости, които ни правят истински щастливи. Поздрави, много успехи и нови читатели ви желая и продължавайте да ни радвате както досега!

След дълга и преизпълнена с неоправдани очаквания осемгодишна връзка, успях да събера мислите си, да анализирам чувствата си и да поема риска да съм свободна, макар и с тъжната перспектива да бъда сама. По същото време ми се случиха и още две повратни събития – претърпях тежко неочакваната загуба на майка ми и от работата ми предложиха по-висока позиция в друг град.

И тогава, тъжна и самотна, свикнала винаги да планирам и организирам нещата си месеци предварително, взех решението си за една (дори небезсънна) нощ - да започна живота си отначало, в големия град и неговата хаотичност, дистанцираност и анонимност .

Не е нужно да изброявам пречките и неуредиците, с които се сблъсках – като сама жена и неактивен шофьор, но лека-полека, с течение на времето нещата от битов характер се уредиха. Най-тежка за мен, в тези дълги месеци на адаптация, беше самотата.

Преди да се преместя, си мислех, че на новото място имам много приятели и познати, с които редовно ще се виждам, но се оказа, че големите разстояния и семейният им (вече) начин на живот, са основателни причини, заради които тези мои очаквания се оказаха напразни.

Ето защо се вкопчих в работата си и желанието ми за професионално развитие, които в началото ме крепяха, а впоследствие ме затвориха в себе си. Приех самотата си и дори свикнах с нея, тежаха ми най-вече късните прибирания вечер в тъмния и тих апартамент, в който нямаше топлина и никой не ме чакаше.

Макар, че обичах работата си, нерегулярното получаване на заплатата и извънработните работни срещи, пътувания и ангажименти, ме караха да се чувствам още по-сама и неудовлетворена. Но все си мислех, че макар и относително, това е единствената ми сигурност - в крайна сметка нали затова бях предприела това преместване...

Не съжалявам за този период от живота си, тъй като именно в него, на работа, намерих прекрасни приятелства и познанства и без въобще да очаквам, срещнах НЕГО - най-добрия човек, който познавам и който ме направи част от живота си. Той ми помогна да изляза от носенето по течението и летаргията, в които бях изпаднала, беше с мен и в хубавите, и в трудните ми моменти, показа ми какво значи истинска и безусловна любов, научи ме да вярвам в собствените си възможности, да уважавам и обичам себе си и най вече да се почувствам жива, пълноценна и щастлива.

Благодарение на него осъзнах, че няма нищо по-важно и безценно от щастието в личния живот.

С новото си самочувствие и с неговата постоянна подкрепа успях да се откъсна от работата, която вече не обичах, смених не една и две позиции в различни компании, но вече без да влагам толкова лично отношение и привързаност.

Приемах и ще продължавам да приемам всякакви нови предизвикателства и промени, защото вече знам, че вечер като се прибирам вкъщи, става някакво необяснимо вълшебство и цялото делнично напрежение и притесненията изчезват, къщата е топла, уютна и усещам, че съм чакана, обичана и желана.

Остава само най-хубавото да ни се случи – в някой (близък, надявам се) ден, да станем родители на детенце, на което да дадем цялата си любов и всичко най-хубаво и добро от нас.

А това всъщност е най-важното. Другото...просто няма значение!

Автор: Светлозара Атанасова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти