Да бъдеш родител

Да бъдеш родител
Снимка: Thinkstock

Днес ме е страх, че съм родител. Днес ме страх, че трябва да възпитавам човек, че съм поела отговорността освен за отглеждане, но и за възпитанието на невръстно същество.

Всеки от нас - дори и да не се е сблъсквал директно, от дете знае, че да си родител означава грижи, тревоги и ред други проблеми, както във физическо, така и в чисто възпитателно отношение.

Но днес се тревожа повече за това, че повече време се прекарва в обсъждане на марката памперс, която се ползва, марката дрехи, която се облича. Така се започва... с годините проблемите стават още по-сложни - колко струват обувките, дрешките, телефоните и други още по-големи "играчки".

И да се спрем вече не можем. Не можем да помислим например как се справяме с най-сложния момент от създаването на новия човек, а именно възпитанието. 

Детето ти ляга между 23:00 - 24:00 часа вечер и на следващия ден заспива на масата в детската градина по време на обяд. И на това казваш, че е "будно" и "пъргаво" и не се изморява лесно.

Аз бих казала, че това е плод на неосъзнаването от нас, родителите, на грешния път на възпитание...  Днес то заспива в градината, утре в училище, а след това на работа. За съжаление...

Дали не грешим, имайки предвид тежкото ни ежедневие? Дали да не споделим, да обсъдим с близък човек? Правим ли най-доброто? Наистина ли е така? Можем ли да съдим? Личен избор е как да направиш детето си човек...

Ние сме тези, които посочват пътя на децата ни. Дано осъзнаваме, че каквото посеем сега, ще жънем в бъдеще...

Бъдеще!

Автор: Анелия Недялкова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти