Създадено за Vegeta

Вкусът от детството, който е с нас и днес

Вкусът от детството, който е с нас и днес
Снимка: iStock/Getty Images

Всеки помни своя рататуй*

Ястието с онзи вкус от детството, който ни кара да мечтаем и копнеем за още, който ни връща в щастливите години на радостта от ухаещата на свежи зеленчуци и ароматни подправки кухня, на сервираната с усмивка гозба. Всеки има различен спомен за този вкус. Дали от домашно приготвеното пилешко или телешко, вегетарианско, спретнато набързо или планирано дълго и с усърдие, той винаги ни пренася в детския свят на радостта, спокойствието и насладата от вкусната храна, такава, каквато я прави мама.

Иска ни се да пренесем вкуса от детството в настоящето, във времето, когато вече сме пораснали и светът безпощадно ни завихря със своите изисквания, ангажименти и липса на време, със сухите сандвичи, които хапваме на крак в почивката между две бизнес срещи. Иска ни се миг блажено безвремие, което идва с вкусния обяд или вечеря – както когато бяхме малчугани.

Кои са съставките на усмихнатото детство и можем ли да пресъздадем вкуса му в ежедневието си? Дали в основата му не стоят любовта, любопитството и уютът, който носи питателната вкусна храна, сервирана всеки път с грижа и внимание? Или това са десетките експерименти и приключения, в които се впускаме  в кухнята – ей така, по хлапашки начин, без да му мислим много, нетърпеливи за крайния резултат?

Вкусът от детството е неповторим и уникален за всеки, но винаги е подправен с една лъжица съвършено балансирано съотношение между сладкото и соленото, апетитно лютото и стипчивото, киселеещото и услаждащото се. Можем да го открием  всеки път, когато искаме да усетим истинското удоволствие от храненето, защото той остава разпознаваем и непроменен с годините - какъвто винаги сме го харесвали – освежаващ, обогатяващ и напълно достатъчен, за да се възхитим на всяка хапка.

Универсалната подправка Vegeta, която познаваме от деца и която се превърна в синоним за перфектно балансиран вкус, има дълга история. Тя е изобретена през 1959 г. от Залта Бартл и бързо стана незаменим помощник на домакинствата по целия свят, включително и в България. Съставена от морска сол, сушен морков, пащърнак, картоф, лук, целина и листа от магданоз, Vegeta е напълно естествен и здравословен начин за овкусяването на различни и разнообразни ястия от зеленчуци, месо или риба. 

През годините универсалната подправка Vegeta премина през различни подобрения. Тя нееднократно осъвременяваше опаковката си, за да я направи още по-разпознаваема и привлекателна, но запази високото си качество и успя да съхрани своя хармоничен и забележителен вкус, който превръща всяко ястие в кулинарна магия.

Снимка: iStock/Getty Images/Net Info

Повече от 50 години Vegeta прави готвенето лесно. Една супена лъжица от универсалната подправка е достатъчна, за да преобрази всички готвени или задушени ясния в копнеж по детството и желание за още.

„Вегета“ означава свобода в готвенето. Тя е подходяща както за традиционалистите, така и за смелите експериментатори, които искат да опитват нови рецепти и комбинации. Миксът от подправки и сушени зеленчуци е несекващо вдъхновение за всички домакини - от нашите майки до нашите дъщери. Каквото и да решим да сготвим, Vegeta ще предизвика креативността ни и ще превърне семейната вечеря в незабравимо удоволствие и за готвещия, и за консумиращия. 

*От филма „Рататуй“

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти