Зодия Скорпион - водна буря от емоции и тъмни сили

Днес ще си говорим за зодия Скорпион.

Това е най-крайната, най-трудната, но и най-силна зодия.

В случай, че намерите сходни черти в себе си с това, което говоря и не сте Скорпион, е възможно да имате или силно поставена планетата Плутон в хороскопа си или по-активен 8-ми дом.

Както знаете планетите, зодиите и домовете си кореспондират и в същността си носят сходен смисъл.

Скорпионът се свързва с планетата Плутон - тя е управител там, както и с 8-ми дом - домът на кризите, окончателното, смъртта, секса, скритото, но и духовното, прераждането и нарушаването на границите.

Скорпион е женски, неподвижен и воден знак.

Както всички водни, това е знак на чувствата.

Свързан в голяма степен с подсъзнанието, психичните процеси, притежава огромна енергетика, която го прави магнетичен и сексуално привлекателен.

Скорпионът е камикадзе - склонен е да стига до края на нещата, да минава 'отвъд', символично да се преражда. В живота му са възможни големи трансформации.

Той е знак на чувствата - неподвижен и женски, Скорпионът преживява изключително интензивно нещата. Неподвижността го кара да остане до края, не му позволява да избяга и той потъва все повече и повече в чувството, което има.  И съответно преживява страх и болка. Една от основните му задачи е да ги трансформира в любов, което никак не е лесно.

Някои от думите за Скорпион са болка и страдание. Фениксът, също негов символ, показва нагледно какво се случва вътре, тъй като външно Скорпионът няма да го покаже с нищо. Плутон управлява ядрената енергия -отново става въпрос за огромна вътрешна интензивност и това нещо като го прехвърлим към чувствата или желанията на човека, представете си за какво става дума.

Точно това е една от най-важните задачи пред Скорпиона - да се освободи от желанията си, защото той толкова силно, дълбоко ги иска нещата, че изпада в зависимост от тях и започва да им робува. Затова се казва, че тук желанието е прегоряло- по-скоро става страст, а не само желание. Може да бъде насочено абсолютно към всичко, което вълнува Скорпиона.

Зависимостта може да се прояви като опит за властване и контрол, а също и ревност- особено при Венера в Скорпион, и това са признаците на несвободността от желанията.

Когато оцвети емоционално една ситуация, Скорпионът става най-субективния зодиакален знак.

Това обаче също така му дава и възможността да развие много задълбочено съзнание и силна воля, която е особено осезаема, когато той я насочи нанякъде.

Започне ли да овладява страстите си, Скорпионът започва да се превръща в Орел.

Орел се нарича високото ниво на съзнание на Скорпиона и ако Скорпион е най-опасния, отмъстителен и брутален от знаците, когато е засегнат, то отработвайки страха и психическата агресия, в един момент може да стане точно обратното-изключително духовен, може да лекува душите на хората само с присъствието си, защото той самият е много силен в емоционалната сфера. Това е Орел и е свързан с духовния принцип на Скорпиона.

И още много интересни неща, които трябва да знаем за зодия Скорпион, изгледайте видеото.

Припомнете си още:

Трите зодии, без които светът не би оцелял

Венера и Меркурий творят вълшебства, oчаква ни чудесна седмица

Добре дошъл, ретрограден Марс! Нови изпитания за всички

Ретрограден Меркурий във Везни: Какво да очакваме

Опасен ли е ретроградният Меркурий?

Гласът на Меркурий и гърлената чакра

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти