Световно известният астролог Линда Гудман за жената Риби

жена Риби
Снимка: iStock

Сега вече здравата закъсахме! Да видим как ще се оправяме. Моля ви, спокойно. Изчаквайте реда си. Разберете, жените Риби няма да стигнат за всички желаещи. Без нерви! Бъдете благоразумни! 

Разбира се, определена вина за възникналата ситуация имат и астролозите. Реки от мастило са изписани за качествата на жената Риби. Дори подсъзнателно да го човърка мисълта, че и тези момичета сигурно имат някой скрит недостатък, мечтата на почти всеки юноша в колежа е да има приятелка Риби.

Въображението му притуря към достойнствата на нежната, скромна и красива млада жена Риби, прикрити зад семплите дрехи, по нещичко от прелестите на красавиците от кориците на „Плейбой". Контрастът между жената Риби и съвременната еманципирана жена още повече засилва копнежа по жадуващата неговата закрила жена. 

Няма нищо чудно в тълпата от кандидати за ръката на жената Риби. Ако я спечели за спътница в живота, тя ще позволява на мъжа си да бди над нея, да я закриля и да предугажда всяко нейно желание. Ще приема великодушно неговото желание да ѝ подаде ръка, когато слиза от колата, да ѝ държи палтото, когато се облича, или да запали цигарата ѝ. Тя ще го гледа влюбено с големите си леко изпъкнали очи, ще му бъде благодарна, че може да се опре на неговото рамо и ще му позволява да доказва колко силен и загрижен е за нея. Нали той, избраникът на жената Риби, означава толкова много за нея.

Тя е убедена, че той ще успее да предотврати опасностите, които я дебнат едва ли не на всяка крачка. Ще го изслушва внимателно, ще бъде отзивчива и предана приятелка на спътника си в живота. С нея той ще може да сподели неприятностите и проблемите си. 

Според жената Риби (все едно дали се отнася за нейния баща, брат, приятел, съпруг или любовник) мъжът до нея може да се справи с всеки проблем. Успява да убеди и него, че на света няма нещо, което да може да му се опре. Е, кажете след всичко това, как мъжете да не се тълпят около жената Риби с тайната надежда, че щастието ще ги споходи? 

жена усмивка радост
Снимка: Thinkstock

Кротка, деликатна, със спокоен нрав, жената Риби е истинско тихо пристанище за своя мъж. Забързан, обременен от тежки мисли за финанси, борсови проблеми или грижи около колата, кой мъж не би мечтал за синьо-зеления цвят на водата около жената Риби, за неговата тишина и безветрие? Истински дар божи след неона на градските улици и изнурителното вглеждане в банковите книжа. 

Жената Риби е изискано женствена през всички сезони на годината. Ще я видите със свободно падаща край тялото пола през пролетта, с шорти през лятото, елегантен джемпър през есента и пухкави ръкавици от ангорска вълна към зимния тоалет. Ако в някой прохладен ден ви придружи на игрището за голф или на футболното игрище, със сладък жест ще пъхне ръце в джобовете на панталона ви, за да ги стопли. Струва ми се излишно да ви обяснявам защо не само вие, а почти всички мъже са очаровани от представителките на зодия Риби и постоянно се опитват да се пререждат взаимно на опашката пред тях. 

Няколко разменени думи са достатъчни, за да оприличите жената Риби на буен огън в студена нощ или на нежен полъх на пролетен зефир. Жената Риби успява да подскаже на мъжа до себе си, че проклетият началник, нелоялният колега или просто малшансът са виновни за проблемите му на работното място или в живота. Тя никога няма да си позволи дори най-лек намек, че някаква вина може да има самият той. Затова ако вече сте надянали брачната халка на някоя друга, преди да срещнете жената Риби, внимавайте! Тя е едно опасно увлечение за вас. Ако ли пък не сте издържали на чара ѝ и сте се обрекли пред олтара да делите тъкмо с нея радости и грижи, докато... (да не повтаряме всичко, което сте чули от свещеника), знайте, че сами сте си виновни. Предстои ви доста често да изслушвате гневните ѝ изблици, понякога дори саркастични.

Ако ще ви подейства утешително, ще ви кажа, че няма жена без трески за дялане, а вашата жена Риби през повечето време може да бъде много мила. Когато все пак ѝ се случи да бъде малко проклета и дори зла, главната причина няма да бъде тя, а вашата прекалена жестокост, леност или нетолерантност. В този случай вината е изцяло ваша. Аз не мога да не бъда на нейна страна. 

 

Очарователна и женствена, нежна и мила, жената Риби успява да запази спокойствие в критични ситуации, които биха извадили от равновесие представителките на други знаци от Зодиака. Това се дължи на плуващите в различни посоки риби в нейния зодиакален символ. Разбира се, и при нея през плавния поток на мисълта може да изплуват на повърхността укорителни думи и раздразнение. Това е почти сигурно при жена Риби, която в детството си е била принудена да търпи грубости. Преживяната горчилка се загнездва между двата знака и изключва връзката помежду им. Такава жена се превръща в самотна несретница, която се мята от единия полюс на чувствата си към другия, без да може да се пребори с това. Тя не съзнава, че нейното пагубно състояние се дължи на едновременната любов и омраза, които изпитва към самата себе си. Тогава тя може да посегне към алкохола или опиатите и, заслепена от тяхното въздействие, няма да може да съзре смъртоносно опасните подмолни рифове. При обикновената представителка на знака двете риби плуват плътно една до друга ту назад, ту напред, затова никога не си мислете, че можете да отгатнете накъде са поели в момента. 

жена усмивка
Снимка: Thinkstock

Казват, че Рибите олицетворяват загадъчните водни дълбини между два бряга, в които се вливат всички житейски реки. Ако узнаете някоя от тайните на жената Риби, може би ще успеете да я уловите. 

Нека се опитаме да си изясним как плува тази жена в живота. 

Ще ми кажете, че познавате жена, родена под знака на Риби - свенлива и скромна, образцова домакиня, на която дори не й минава през ум да бъде хитра и коварна. Грешите. Имам една позната Риби. Казва се Полин, вдовица е и живее в Бронкс. Винаги съм се чудела как става така, че Полин, отрудената жена с домакинска престилка, успява да накара всички да се въртят около въпросната престилка? (Понеже все още няма изумрудени обеци.) Ето нейната история. Преживяла е загубата на съпруга си, на едно от децата си, разочарования, страх, трагедия, временно замогване, мизерия...

Принудена е била сама да се бори с ожулените колене на децата, със скъсаните им дрешки и изгубените ръкавички, с хаоса в кухнята, с кулинарните прищевки на съпруга си, с безбройните посещения на роднините му до десето коляно и най-сетне - с кучето на съседите, което непрекъснато рови пръстта в саксията пред къщата. И е успяла да се пребори, тази дребничка Полин, невзрачната домакиня с вечната кухненска престилка, подобно на победителя в свръхтежка категория на последното световно първенство по вдигане на тежести. Кажете ми, за бога, нима това е по силите на едно обикновено същество от женски пол?

А двамата й сина продължават да я смятат за безпомощна дребна женица с приятна усмивка, която има нужда от тяхната постоянна закрила и която не би могла да се справи дори с бравата на входната врата. Както уж не разбира нищо от икономика и сметки, Полин успява да изглежда облечена по последна мода, да радва любимите си деца и внучета с безброй кулинарни специалитети, да си плаща навреме сметките, редовно да изпраща на роднините си подаръци за рождените им дни и още куп празници. И всичко това, забележете, с месечните си доходи, които едва ли надхвърлят един солиден бакшиш в Хилтън.

Двете ѝ снахи, портиерът, библиотекарят, управителят на бакалията, месарят, внучетата и техните приятелчета, пощенският раздавач, бездомните котета и... няма да го повярвате!... дори хазяите ѝ я обичат. Има един единствен враг. Мъжът, когото навремето изоставила, за да се омъжи повторно. Почти съм сигурна, че е разбила сърцето му за цял живот, докато тя най-вероятно е забравила името му, защото понякога обича да казва: „Какво ли стана с онзи нещастник, за когото бях омъжена, преди да срещна моя Джони. Съгласете се, че за да постигне всичко това, една жена Риби наистина би трябвало да бъде страшно хитра и коварна. Иначе рискува да се загуби в хаоса, наречен живот - все едно дали е със или без изумрудени обеци. 

Вашата собствена жена Риби е склонна рязко да променя настроението си. Много е сантиментална и от очите й внезапно може да рукне поток от сълзи, подобно на внезапен пролетен дъжд. Ако нараните чувствата ѝ, може да ви отправи такъв унищожително-укорителен поглед, сякаш сте убили човек. Честа спътница на жените Риби е депресията, защото са убедени, че не са подготвени за жестоката конкуренция в живота и че не им достига амбициозност. В моменти на депресия ще трябва да повтаряте на своята Рибка, че всичките ви познати и приятели са се възхищавали пред вас от нейната мъдрост и човещина. Това всъщност си е самата истина, нали? Приемете и още едно неотменимо свое задължение - научете я да превъзмогва своята стеснителност и терзанието на постоянните си съмнения. Ако не успее да го стори, много е възможно да се затвори в себе си, да се изолира от останалия свят. После самата тя ще се пита защо е толкова самотна. 

Девойката Риби понякога дори обича да демонстрира хладнокръвна независимост. Това е защитната реакция на една стеснителна и уязвима натура. Защото се опасява, че демонстрирайки своето остроумие и финес, ще бъде наранена от прагматиците, които няма да я разберат. Познавам една Риба, която тайно пише изтънчена лирика и така споделя с белия лист собствените си съкровени блянове. А в ежедневието си е безскрупулна кариеристка, която иска да блесне пред другите с деловите си качества. „Истински сухар\\", би възкликнал всеки, който не познава другото й лице. Но дори и този тип жена Риби не може да се пребори с истинската си същност. Въпреки демонстрираната си независимост, тя изчаква на тротоара, докато мъжът отиде да извика такси. 

жена
Снимка: Istock

След като свиете семейно гнездо, жената Риби ще запази в сърцето си кътче за вас, но по-голямата част от него ще подари на децата. С най-много грижи и любов ще обгради по-дребните, слабоватите или грозноватите. Само жената, родена под знака на Риби, може да не забележи къдравокосата палава чаровница и да пожелае да осинови някое кльощаво, мижаво, грозно патенце, което поглежда стреснато иззад гърба на възпитателката. Жената, родена под знака на Риби, най-добре разбира страховете, желанията и терзанията на малките невзрачни момченца и момиченца. 

Жената Риби не изгаря от желание да съсипва живота си и да работи нахалост в онази фирма, където отидоха най-хубавите й години, преди да се появите вие и да я спасите от това непосилно бреме. Тя не е толкова амбициозна, че да вземе да ви доказва, че в работата я бива поне колкото двама мъже. Великодушно ще задоволи вашето желание да печелите за издръжката на семейството, ще ви разреши да осигурявате достатъчно пари и за собствената си, и за нейната чекова книжка. Малко са жените от зодия Риби, които ще вземат да се задълбочават в размисли над проблема защо така зашеметяващо бързо се топят парите ви в банката и как най-добре да съчетаят любовта си към някои чудесни екземпляри от колекцията на най-нашумелия моделиер с набиващото се на очи изтъняване на портфейла. В края на краищата жената Риби ще се справи успешно с всичко това.

жена храна
Снимка: iStock

Ако искате да зарадвате жената Риби, непременно я поздравете по случай рождения или именния й ден, по случай годишнината от сватбата или от деня, в който сте поискали ръката ѝ.

Това е тайното оръжие на жените Риби, нептуновият им ключ към успеха. Все едно дали са монахини или кабаретни танцьорки, те винаги си остават малки момиченца. Сто на сто и за цял живот. Как да не им поискаш ръката? За цял живот. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти