Хороскопи

2023

2023-та ще бъде за вас година на растеж и разгръщане на личностния потенциал. Ще получите добри възможности да се изявите в област, в която имате дадености, да осъществите дългосрочна цел или да увеличите постигнатото досега. Астрологичните влияния – особено в периода от средата на януари до средата на май – подкрепят силно вашето развитие, така че се въоръжете с оптимизъм и правете промени там, където е необходимо. Мислете в перспектива, планирайте бъдещите си действия и следвайте набелязаната цел. През тази година е много подходящо да започнете ново начинание, което да разгърнете през следващите години, както и да развиете в по-големи мащаби онова, което вече сте изградили. Оставете ентусиазъмът да ви води – щом нещо ви вдъхновява и зарежда с енергия, значи това е вашата цел. Много от вас може да започнат ново обучение през тази година, включително по-продължителен курс, да се впуснат в ново приключение, да получат повишение на работното място, да изявят творчески талант или да разширят бизнеса си. Оглеждайте се за подобни възможности и ги грабвайте, когато се появят, защото точно сега късметът е с вас. Прозорец към по-големи промени или старт на нови начинания ще се отвори през пролетта, когато е особено подходящо да се активизирате и да се впуснете в нова посока. Годината е по-предизвикателна и по-преломна за родените в периода 17-19.04. Ако имате рожден ден в този интервал, за вас освен всичко споменато годината е на пречистване от старото и излишното, но и на ново начало. При вас има вероятност от повече сблъсъци, напрежение в отношенията и предприемане на по-крайни действия.

Кариера и финанси

Като цяло годината е много благоприятна за вас в работен и финансов план, с добри възможности да се изявите като лидери, да блеснете, да осъществите амбициите си и – ако имате собствен бизнес – да го разширите. Бъдете настроени към развитие – учете нови неща, усъвършенствайте се там, където има нужда, разгърнете дейността си. Ако сте родени в периода 17-19.04., избягвайте да влизате в интриги и властови игри, и не се стремете да постигате целите си по заобиколни и неособено честни начини – това няма да ви се размине. В случай че средата около вас стане токсична, помислете дали не е време за по-радикална промяна, към нещо ново и по-вълнуващо. През януари бъдете по-предпазливи в начинанията и не оказвайте натиск на околните, защото няма да постигнете успех. Възможни са проблеми в комуникацията на работното място, както и забавяне по някои процедури. Периодът от февруари до април вкл. е много благоприятен за развитие в кариерата, така че бъдете смели и действайте с размах, за да се осъществите целите си. През април вероятно ще се отвори възможност да започнете нещо ново – за обучение, повишение, проект или дори ново работно място с по-добри перспективи. През май на дневен ред ще бъдат финансови въпроси – може да получите допълнителни приходи или някаква материална собственост, но гледайте да обмисляте добре всякакви финансови въпроси, тъй като импулсивните ви действия с надежда за бърза печалба ще имат обратния ефект. Харчете и инвестирайте разумно – така ще придобиете по-голяма сигурност и финансова стабилност. През юни работното ви всекидневие ще бъде по-динамично, ще водите повече разговори – това е чуедесен момент за нови контакти, по-активна рекламна дейност, както и добра предпоставка за по-големи продажби. Юли не е особено силен месец за работа – дайте си почивка тогава, а през август отново е в сила уговоката да внимавате с харченето – прекаленото разпускане може да ви създаде затруднения. През септември е добре да въведете ред на работното си място и да приключите всички онези задачи, които са изостанали. Ако усетите, че около вас – или в главата ви е хаос – значи има нужда да подредите приоритетите и задачите си. През октомври също може да очаквате по-големи промени в работата, като тогава има вероятност те да бъдат провокирани от конфликт - с работодател или представител на институция. Възможно е обаче да установите мнохо ползотворно ново нартньорство. През ноември отношенията с колеги и партньори ще бъдат по-хармонични, а през декември е във ваш интерес да намалите темпото и отново да пренаредите приоритетите си – с визия за 2024 година.

Любов и взаимоотношения

През първата половина на 2023 г. ще бъдете по-фокусирани върху себе си и своите лични желания и амбиции, заради което любовта и партньорствата може да останат някак на втори план, особено ако сте необвързани. През февруари и март ще сте много привлекателни за околните, възможно е да пламне и нова любовна искра, но в повечето случаи ще остане само като флирт – особено ако страстта пламне през през лятото. Някои представители на знака, които са отегчени от връзката си, може да започнат авантюра с друг човек. Темата за партньорствата излиза силно на дневен ред през октомври, като при някои това ще създаде добри предпоставки за нова връзка. При други обаче може да ескалират стари, нерешени проблеми, да се стигне до по-големи противоречия, а в някои случаи – когато няма воля за намиране на решение – и до раздели. Бъдете внимателни – ще имате склонност към крайни действия, които може да са необратими.

Здраве

2023 г. е по-рискова за здравето на родените в края на знака – 17-19.04. заради по-големия стрес, на който ще бъдат подложени тези представители на Овена. Ако сте сред тях, не се вкопчвайте за старото, правете промените, които животът изисква от вас, и остранявайте ненужното, което затлачва енергията и живота ви, включително стари конфликти и обиди. Ако нещо ви трови, помислете дали това, което получавате, си струва стреса. Направете пречистване – на тялото, на дома, на живота, дори на вътрешния си свят, за да не задържате в себе си токсини, които може да причинят болестотворни процеси. Ако се появи проблем, търсете причината, докато не я откриете. Останалите представители на знака в общия случай няма за какво да се тревожат. По-критичен месец за здравето е юли – тогава не се пренапрягайте, за да не си докарате неприятни симптоми.

Качества на Овен
  • Елемент Огън
  • Характеристика Кардинален, мъжки, положителен
  • Планета Марс
  • Благоприятни партньорства Лъв, Скорпион, Стрелец
  • Неблагоприятни партньорства Водолей, Козирог, Дева
  • Щастливи числа 1, 8, 9
  • Ден Сряда
  • Сезон Пролетта
  • Цвят Червен
  • Камък Рубин, Диамант, Аметист, Елмаз

Още от хороскопи


Магическата топка
Попитай Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти