Астрологията не работи? Когато зодиакалният ти знак не съответства...

Астрологията не работи? Когато зодиакалният ти знак не съответства...
Снимка: netinfo

Милена Вълканова

Случвало ви се е - нищо не разбирате от астрология, но колонката с хороскопа или с характеристиките на зодиакалните знаци не бихте пропуснали - все пак е интересно да прочетеш нещичко за себе си, да отъркаш косъм в славните описания на личностовата ти уникалност, да се почувстваш горда част от цяла плеяда знаменитости, родени под твоя знак, да погалиш его.

С почуда и известна доза раздразнение обаче откриваш, че всеки отделен представител на твърде шумната ти и пренаселена рода е блестящо уловен от обектива на астрологията - с две думи, отговаря си на знака - но не и ти.

>>> За още интересни новини за зодии и хороскопи - изтеглете мобилното приложение на Edna ТУК >>>

Подобни разминавания генерират предразсъдъци и скептицизъм у младия астролог и у широката публика.

Истината е, че природата и начинът, по който Слънцето се проявява в даден знак, могат да бъдат силно модифицирани от редица фактори.

На първо място (но не и по важност) това е позицията на Слънцето по дом. Всеки дом има своите големи развитийни теми и задачи - творчество, социален растеж, здраве, финанси, пътувания и т.н. Житейските обстоятелства, в които Слънцето бива завихрено, може да тушират или възпрепятстват проявлението на качествата му с пълен размах.

Например, Слънце в Овен в 7 дом на партньорствата ще усеща несъзнателно, че неговата азовост, борбеност, инициативност и импулсивност не са добре приети от другите и за да бъде одобрен такъв индивид от средата, трябва да усвои техники като изчакване, размисъл, преглъщане, премълчаване и прехапване на езика. Но, ако ги практикува, преди да се е разгърнала автентичната му коренова овенска природа, ще трупа много гняв, вина и неудовлетовореност у себе си.

Освен това изразяването на слънчевата природа може да бъде затормозено и от позицията на Слънцето в самия дом. В домовете има три енергийни области - с висок интензитет, с балансиран и с нисък. Ако Слънцето - особено въздушните и огнените, които са по-екстравертни - се намира в най-ниската енергийна позиция на дома, то не е достатъчно утвърдено, уверено и експресивно, съответно не успява най-безпрепятствено да канализира и манифестира природата на знака.

Снимка: netinfo

Друг фактор, който силно модифицира чистото проявление на слънчевия знак, са аспектите, тоест ъгловите взаимоотношения между планетите. Едно близнашко Слънце в съвпад или квадратура с Плутон трудно би запазило пеперудената си лекота в общуването и социалната въртележка.

Едва ли би се разпознало на сто процента в описанията за повърхностност, екстравертност и фриволност на “чистите” Близнаци. Аспектът с Плутон ще привнесе щипка скорпионовост - тоест, дълбочина, мрачноватост, самовглъбеност, драматизъм, властност, страст - във вътрешния психически пейзаж на Близнаците.

Не трябва да пренебрегваме и факта, че Слънцето е само един психологически фактор в картата. Неговата експресия би могла да бъде заглушена също и от силен акцент в хороскопа върху друг много различен по природа знак.

Снимка: netinfo

Например Слънцето е в Овен, не е добре аспектирано, и същевременно имаме 4 планети в Телец, в това число и управителя на Овен, Марс. Тогава човекът много повече ще прилича на Телец в редица аспекти на своя живот и характер, отколкото на Овен.

Не приемайте за чиста монета описанията на слънчевия знак, макар че те са точно това - чисти еманации на знака, не на реалния човек, който притежава богата рождена карта с множество модификации, пластове и уникални задачи за решаване. По-добре се консултирайте с астролог, вместо да четете общи зодии и хороскопи, които ви объркват.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти